Биг бенд РТС-а отвара „Наисус џез фестивал“

Тринаести Међународни сусрет џез музичара „Наисус џез фестивал“ отвориће у 20 часова у великој сали нишког Народног позоришта Биг бенд РТС-а.

Музички уредник Биг бенда РТС-а, Драгослав Фреди Станисављевић, најавио је да ће посетиоци вечерас моћи да очекују наставак прошлогодишњег концерта у част Бати Анастасијевићу, као и да ће то бити џез који се односи на биг бенд музику, у правом смислу речи.

„Публика ће моћи да види и чује и неке наше аранжмане и композиције које су актуелне у последњем период нашег рада“, истакао је Станисављевић.

Синоћ, 1. новембра Биг бенд РТС-а наступио је, према Фредијевим речима први пут у Алексинцу у последњих 30 година.

„То је разлог што ми је вече било свакако посебно, јер ми волимо кад први пут наступамо негде да оставимо утисак и да публика оде са концерта задовољна. А мислим да су били јако задовољни јер су на крају чак уз аплауз сви устали. Имали смо баш један леп бис на крају концерта“, навео је Станисављевић.

Иначе, све је почело 1963. године, када је Братислав Бата Анастасијевић са групом џез ентузијаста основао џез клуб „Наисус“, а 1981. уз помоћ Института за истраживање џеза из Граца, као и захваљујући подршци београдских џез музичара (Војислав Симић , Петар Вујић...) иницирао фестивалску манифестацију „Међународни сусрет џез музичара - Наисус џез“.

Трубач Биг бенда РТС-а Марко Ђорђевић каже да обнова оваквог фестивала значи много, као и да је Биг бенду драго што имају прилику да наставе ту традицију.

„Ниш није мала средина и знамо да има и младих музичара и уметника који ће сигурно имати интересовање за ову музику, тако да то негде и јесте наша мисија да просто поделимо са младим људима оно чиме се ми бавимо“, каже Ђорђевић.

„Наисус џез фест“ после наступа најпознатијег српског Биг бенда наставиће се у кафе-бару „Јулијан Дјупон“, где ће наступити нишке џез снаге. Детаљније о програму, пратећим активностима и учесницима фестивала на сајту.

„Могу да кажем да сам поносна на цео организациони тим што смо успели да направимо сарадњу са главним институцијама које управо негују културу града Ниша – Нишки културни центар и Факултет уметности“, каже Варвара Анастасијевић, председница удружења „Џез клуб Наисус“.

Цене улазница су 900 динара за појединачне и 2.000 динара комплет за све три вечери фестивала. Могу се купити на благајни Народног позоришта, у кафе-бару „Јулијан Дјупон“ и у „Труба кафеу“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи