Питер Марфи доводи „Дезерт маунтин трајб“ у Београд

Британски трио „Дезерт маунтин трајб“ наступиће као предгрупа на концерту који ће легендарни музичар Питер Марфи одржати 9. новембра у простору „Хангара“ у Луци Београд у оквиру светске турнеје назване "40 Years of Bauhaus Ruby Celebration Feat. David J".

Зарадивши за деби Either That Or the Moon ( 2016) позитивне критике музичких сајтова попут Класик рок, Louder Than War, Drowned In Sound и Clash Music (који каже: Чиста спејс рок лудница!), „Дезерт маунтин трајб“ наставља са својим експерименталним приступом психоделији, шугејзу и спејс року на недавно изашлом, другом албуму Om Parvat Mystery (2018), са којег су се истакле нумере Himalaya и Chemical Genius.

„Веома смо поносни на ново издање, које заиста показује напредак како у личним музичким укусима тако и у свирању. Нисмо свесно настојали да се звучно удаљимо од првенца, већ је као природан развој дошло кретање ка експерименталнијем звуку“, наводе гитариста Џонти Болс, басиста Филип Јан и новопридошли бубњар Франк ван дер Плег.

Питер Марфy долази у Београд у оквиру турнеје којом прославља 40 година култног бенда „Баухаус“, на којој као гост свира његов суоснивач, басиста Дејвид Џеј.

На концертима ће Марфи и Дејвид Џеј изводити у целости утицајни деби албум бенда In the Flat Field (1980), уз додатак других „Баухаусових“ класика.

Основани у Енглеској 1978. године, пионири пост-панка „Баухаус“ исклесали су свој јединствени музички кутак комбинујући минимализам, арт рок и мрачни глам рок, уз велику дозу сопственог ескпериментализма, оригиналности и духа.

Група се распала почетком осамдесетих, да би се повремено накратко окупљала (пети албум Go Away White објављен је 2008. године), али је њихово дело остало изузетно утицајано, настављајући да одзвања деценијама касније.

Улазница за београдски концерт Питера Марфија кошта 2.400 динара преко мреже „Евентим“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи