Ђанлука Петрела на отварању Панчевачког џез фестивала

Осам састава са домаће, евроспке и светске џез сцене наступиће у оквиру програмских целина “Europe grooves”, “Art of the trio”, “Jazz around the world” и “Jazz emotions”, на Панчевачком џез фестивалу који почиње сутра у Културном центру у Панчеву.

На отварању фестивала наступа тромбониста Ђанлука Петрела, један од најзначајнијих музичара италијанске џез сцене, заједно са вибрафонистом Пасквалеом Миром и искусним бубњаром Микелеом Рабиом, у „бонус“ формацији, по специјалном позиву за 21. Панчевачки џез фестивал.

Исте вечери наступа и бечки трио „Кафе Дрекслер“, који ће публици представити повратнички албум And Now – Boogies, објављен 2017. године.

Друге фестивалске вечери, 2. новембра, у дворани Културног центра Панчева, гостује Рудреш Махантхапа у трио постави „Индо-Пак коалишон“ активној већ десетак година, у сарадњи са Резом Абасијем на гитари и бубњарем Деном Вајсом.

Исте вечери наступа и трио мађарског саксофонисте и композитора Криштофа Бачоа.

Треће фестивалске вечери, 3. новембра, у Дворани културног центра Панчева, наступају музичари са домаће и светске џез сцене – познати амерички гитариста Ралф Таунер, "Schime Trio + One & Enrico Zanissi", као и израелски џез састав "Oded Tzur Quartet".

Премда већ у озбиљним ветеранским годинама, гитариста Ралф Таунер је и даље у одличној свирачкој, аранжерској, и композиторској форми.

Неуморно издаје нове албуме у форматима којима је тихо и ненаметљиво покорио музички свет, и оставио неизбрисив траг у срцима љубитеља акустичне гитаре.

Америчка џез певачица, Сесил Маклорин Салвант, наступа у оквиру завршне фестивалске вечери 4. новембра, уз пратњу „Клејтон Хемилтон џез оркестра“.

Панчевачки јаж фестивал одржава се уз покровитељство Града Панчева, Министарства културе и информисања Републике Србије и Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, а уз подршку Амбасаде Сједињених Америчких Држава, Италијанског института за културу, Аустријског културног форума, Колегијума Хунгарикума и Амбасаде Израела у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи