Јун Сун На и Валдес претворили Београд у светску престоницу џеза

Јужнокорејска џез певачица Јун Сун На и кубански пијаниста Чучо Валдес изванредним наступима на сцени Комбанк дворане претворили су Београд у светску престоницу џеза.

Окружена врхунским музичарима из свог квартета, гошћа из Јужне Кореје наступила је синоћ пред публиком у оквиру програма Београдског џез фестивала.

У складу са слоганом овогодишњег фестивала „Без граница“, Јун Сун На је демонстрирала раскошан потенцијал свог гласа који је у зависности од аранжмана песме бојио хармоније у соул, кристални поп, кабаретски рокенрол, али и досезао и оперске висине.

Јун Сун На је певала нумере са свог албума She Moves On, али и музичке класике поп културе као што су нумере Алелуја или песме Тома Вејтса.

Испраћена је са позорнице дуготрајним овацијама.

Након ње на сцену је изашао ветеран афро-кубан џеза Чучо Валдес, који је у пратњи младих музичара на сцени оправдао репутацију шестоструког добитника награде Греми.

Валдес се после 40 година вратио на исту сцену ондашњег Дома синдиката, а садашње Комбанк дворане.

„Баш је дивно што сам овде после толико времена“, обратио се београдској публици кубански пијаниста пре него што је почео изванредан наступ у којем је спајао афрички фоклор с традиционалним кубанским ритмовима.

Валдес је на моменте виртуозним музичирањем показао зашто га сматрају најважнијим протагонистом арфо-кубан џеза.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи