Весна Петковић и "Who Man Dog" на „Наисус џез фесту“

На музичком путовању од родног Ниша, до Аустрије у којој данас живи, уз изабране ноте и ритмове Њујорка, Африке, Балкана Весна Петковић и "Who Man Dog" стижу на 13. Интернационалне сусрете џез музичара, 4. новембра.

Бенд који чине Весна Петковић (вокал), Рафаел Мајнхарт (вибрафон, маримба, глокеншпил, перкусије), Стефан Падингер (бас, вокал) и Јорг Хаберл (бубањ, вокал) наступиће у оквиру „Наисус џез феста“ у сали нишког Народног позоришта 4. новембра од 20 сати.

"Who Man Dog" су безусловне звучне акробате који својим стилом остављају траг. Самопоуздано клизају преко бесконачне тастатуре ритма и звука, праве салта и уметничке пируете, то јест несвакидашњу мешавину афро ритмова, мелодија Балкана и џез имровизација.

Било да изводе импровизације, компоноване нумере или било шта друго неуобичајена комбинација маримбе, вибрафона, ксилофона и глокеншпила, бубњева, баса и гласа плени са лакоћом и гарантује добро расположење.

Иначе, певачица, композиторка и професор Весна Петковић рођена је у Нишу. Студирала је у Грацу на Универзитету за музику и извођачке уметности, на студијском програму за Џез певање, и тамо убрзо постала део локалне музичке сцене, те се прикључује разним пројектима међу којима су „Санди Лопичић оркестар“, „Весна Петковић бенд“, "Who Man Dog", "Sosamma" и "David Bowie Tribute Special".

Широм Западне Европе стиче реноме својим певачким и извођачким способностима.

Улазнице за наступ Весне и групе "Who Man Dog" у Нишу су у продаји.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи