Раде Шербеџија и „Западни колодвор“ у Београду, Нишу и Чачку

Познати југословенски уметник Раде Шербеџија са својим оркестром „Западни колодвор“ наступиће 26. децембра у Комбанк дворани у 20.30. У вечерима музике и романтичних стихова имаће прилике да ужива и публика у Нишу и Чачку.

За концерт под називом Мени се душо од тебе не растаје Раде обећава вече музике и романтичних стихова, а специјални гост концерта биће Дамир Урбан.

Београдски концерт први је у склопу мини-турнеје по Србији, након којег 27. децембра Раде и „Западни колодвор“ наступају у Дому војске Србије у Нишу, а дан касније у Дому културе у Чачку.

Уметник који је оставио дубок траг на југословенској сцени, рођен је 1946. године. На академији за позориште и филм у Загребу дипломирао је 1969. године, а одмах потом добија ангажман у позоришту.

Раде Шербеџија од најранијих глумачких дана бива запажен као изванредан глумац у позоришту (улоге у Хамлету, Ричарду Трећем) и почиње да добија улоге у филмовима.

Убрзо осваја југословенску публику глумећи у филмовима који обрађују ратне као и савремене теме (Просјаци и синови, У регистратури, Ужичка република, Вариола вера, Бановић Страхиња, Уна, Живот је леп, Пре кише и многи други).

Филм Ослобођење Скопља режирао је са сином Данилом, а једну од главних улога u остварењу игра и његова ћерка Луција. Ужива и у породичном позоришту "Ulysses" које води са супругом Ленком Удовички.

Изградио је интернациналну каријеру глумећи у многим холивудским хитовима. Објавио је збирке песама Промјенљиви и Црно, црвено.

Снимио је завидан број музичких албума, како студијских тако и албума уживо. Неки од најпознатијих су Не дај се Инес, Понекад долазим, понекад одлазим, Орихи орихи, Имам пјесм за тебе, Раде Шербеџија и Западни колодвор.

Прошле године издата је његова књига Послије кише – наставак првог дела аутобиографије која се појавила под насловом Прије кише.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи