Рокери оживели сећање на шездесете и седамдесете године

У оквиру традиционалне манифестације 35. Музичке јесени 2018. у Културном центру у Јагодини одржан je „Пети рок клан фестивал“, на којем је наступило девет вокалних солиста свих генерација, на челу са Драганом-Дадијем Узуром.

Фестивал је отворила чланица Управног одбора Удружења љубитеља рок, ритам и блуз музике Снежана Градински.

Сала Културног центра, у којој се одржава и традиционални Позоришни фестивал „Дани комедије“, била је пуна љубитеља ове врсте музике, највише оних који су се 1960-их и 1970-их година забављали и волели уз ову музику, а стигли су и Јагодинци из Београда, специјалним аутобусом који их је и вратио назад.

Аутобус је дала Туристичка агенција „Алантик“ из Јагодине, рекао је Танјугу, председник Удружења Рок клан фестивала Добрица Бата Веселиновић.

Пети фестивал је изведен под геслом „Старост је окренута ка прошлости а младост ка будућности“, а одликовао се „већим бројем извођача млађе генерације који су се врло успешно уклопили у свирачки концепт звука са краја шездесетих и почетка седамдесетих година“, оценио је Веселиновић.

Уз сатав: гитариста Радмило Бели Радојковић, клавијатуриста Југослав Јуцко Симић и ритам басисте Зорана Милића и бубњара Добрице Бате Веселиновића, певали су, гошћа из Београда Зорица Зока Миленковић, Драган Дади Узур, Теодора Александровић, Милена Несторовић, Александар Гајић, Данијела Милијевић, Данило Јокић, Марина Вало Јокић и Вељко Глигоријевић.

Програм је водио позоришни глумац Петар Митић. У оквиру „Музичке јесени“, ове године биће доста квалитетних музички збивањима, а манифестација ће завршиће концертом Јована Колунџије, речено је Танјугу у Културном центру.

Покровитељ Музичких јесени је Скупштина града Јагодине, а организатор фестивала Удружење љубитеља рок, ритам и блуз музике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи