Дремка за бебе на високом нивоу

Кроз најлепше дечје успаванке велики број Новосађана до две године први пут упознао се са чаробним светом класичне музике. У препуном простору галерије матице српске ово суботње јутро нешто је другачије. После сваке нумере осмех и аплауз, а филхармоничари обећавају да ће доћи опет у Нови Сад.

Родитељи кажу да су одушевљени и да су уживали у музици заједно са својим малишанима, од којих су неки утонули у сан.

Концертом за бебе и родитеље Галерија Матице српске је први пут организовала програм за децу до две године, у жељи да покаже да су установе културе отворене и за најмлађе.

„Ово је наш први програм у оквиру великог програма 'Одрастање уз уметност'. То је део наше жеље да покажемо да је Галерија Матице пријатељски музеј, отворен за мајке са бебама“, каже Тијана Палковљевић Бугарски, управница Галерије Матице српске.

„Када дођу дечји концерти, концерти за бебе, то је тренутак када вам ништа друго не преостаје него да се растопите од слаткоће. И мени је огромно задовољство што видим да је тај некакав тренд беби концерата, дечјих концерата које смо започели у Београдској филхармонији полако добија на видљивости“, истиче Иван Тасовац, директор Београдске филхармоније.

Већ од следећег уторка, 9. октобра маме са бебама моћи ће бесплатно да посете Галерију Матице српске где ће им бити обезбеђена и соба за бебе, као и простор за дојење и превијање.

Концерти за бебе у извођењу Београдске филхармоније биће организовани сваке прве суботе у месецу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи