Николај Лугански са Београдском филхармонијом 4. и 5. октобра

Један од најбољих пијаниста света Николај Лугански наступиће са Београдском филхармонијом две вечери заредом, 4. и 5. октобра.

Под управом Александра Ведерникова, славни пијаниста ће извести Брамсов Други клавирски концерт, а програм заокружује Сибелијусова Симфонија бр. 2, дело које заузима посебно место на репертоару Београдске филхармоније. 

Миљеник београдске публике један је од последњих представника златног доба совјетског пијанизма.

Држи реситале широм света, редован је гост најистакнутијих светских фестивала, а у камерним саставима наступа са највећим именима класичне музике.

Са Београдском филхармонијом је последњи пут наступао 2014. године, а овом приликом публику очекује 50 минута монументалног празника пијанизма у његовом извођењу Брамсовог дела.

Сибелијусова симфонија представља величанствен одговор композитора на тему борбе за слободу народа.

Београдска филхармонија ће ту композицију извести први пут након америчке турнеје 2014. године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи