„Филмско путовање“ за публику на Коларцу

Гала концерт „Филмско путовање“ одржано je у Великој дворани Коларчеве задужбине у склопу фестивала младих талената „Арт линк“.

Наступили су фестивалски камерни оркестар „Арт линк млади виртуози“, с концерт-мајстором, виолинистом Робертом Лакатошем, италијанским солистом Ђорђом Мандолезијем, првим фаготистом Париског оркестра, пијанисткињом Алисом Бешевић и Мариjаном Буслехнер, флаутисткињом из Аустрије.

Присутне су на почетку концерта поздравили Јованка Вишекруна Јанковић, уметничка директорка фестивала младих талената „Арт линк“, Дубравка Негре, директорка Европске инвестиционе банке у Београду и Пол Анри Пресе испред делегације ЕУ у Србији.

На овом концертном спектаклу српској публици премијерно се представио аустријски композитор филмске музике Роман Кариолу.

Кариолуове композиције настале за филмове Марија Терезија и Захер, уз пројекцију кадрова из поменутих филмова, публика у препуној концертној сали Коларца поздравила је дугим аплаузом и овацијама.

Након извођења његових композиција, у обраћању публици, композитор је истакао да је задовољан због сарадње с младим музичарима у Београду и срећу у дељењу своје музике са публиком.

На концерту су изведена и дела Вивалдија, Баха, Рахмањинова и Бартока.

Концерт је организован у склопу обележавања године Европског културног наслеђа, у сарадњи са ЕУНИК-ом, Делегацијом ЕУ, Амбасадом Аустрије, Одељењем за културу Амбсаде Мађарске, Култур форумом, Италијанским културним центром, Европском инвестиционом банком.

Фестивал младих талената биће затворен вечерас у Италијанском институту реситалом Ђорђа Мандолезија, првог фаготисте Париског оркеста, уз клавирску пратњу Наташе Шарчевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи