Бети Ђорђевић певала хитове Били Холидеј у ДОБ-у

Прворазредни музички догађај приредила је дива југословенске музичке сцене Бети Ђорђевић певајући хитове легендарне Били Холидеј, за хиљаду поштовалаца џеза у сали Американа, Дома омладине Београда.

Овај аутентични музички матине био је завршни концерт у серијалу Џез за Џ који организује Дом омладине у сусрет Београдском џез фестивалу који ће у престоници Србије бити одржан од 25. до 29. октобра.

Расположена и са великом контролом над својим фантастичним гласом Бети Ђорђевић је одвела публику у ракош опуса Били Холидеј.

У томе јој је помогао квартет изузетно талентованих младих музичара са београдске џез сцене.

Са Бети Ђорђевић на сцени су били трубач Немања Бановић и пијаниста Милован Пауновић који су већ етаблирани протагонисти београдске џез сцене и басиста Борис Шаиновић и бубњар Никола Бановић студенти џез одсека Факултета музичке уметности.

У публици су биле и читаве породице у три генерације, које су уживале у вокалним бравурама Бети Ђорђевић.

Овај концерт је наставак праксе Дома омладине Београда да Београдски џез фестивал најављује кроз омаже хероинама светске џез сцене.

Прошле године је Ирена Благојевић својим гласом провела београдску публику кроз опус Еле Фиџералд.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи