Концертни спектакл „Филмско путовање“ 1. октобра на Коларцу

Камерни оркестар „Артлинк млади виртуози“ наступиће са сјајним концерт мајстором виолинистом Робертом Лакатошем, италијанским солистом Ђорђом Мандолезијем, првим фаготистом Париског оркестра и Маријаном Буслехнер, флаутисткињом из Аустрије на концерту под називом „Филмско путовање“ 1. октобра на сцени Коларца, најавили су из „Артлинка“.

На овом концертном спектаклу српској публици ће се премијерно представити Роман Кариолоу, аустријски композитор холивудске биографије.

Роман Кариолоу школовао се на позив Јехудија Мењухина у његовој музичкој школи у Лондону, студирао виолину на Музичком колеџу „Либек“, Музичком универзитету у Бечу, „Моцартеуму“ у Салцбургу, Универзитету музичке уметности у Грацу и за то време наступао на концертима у Бечу, Паризу, Лондону, Прагу, Атини.

У последње три године неколико пута је био номинован за награду Еми. Добитник је награде „Бечка филмска музика“ 2009. године.

Роман Кариолоу ће на концерту извести своје композиције стваране за филмове Сахер и Марија Терезија уз пројекцију одломака из наведених филмова.

Поред филмске музике, на концерту ће изведена дела Вивалдија, Баха и Седлара.

Концерт је организован у склопу обележавања године Европског културног наслеђа, у сарадњи са ЕУНИК-ом, Делегацијом ЕУ, Амбасадом Аустрије, Одељењем за културу Амбасаде Мађарске, Култур форумом, Италијанским културним центром и Европском инвестиционом банком.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи