Затварање Калеидоскопа уз Лену Ковачевић, „Алис ин вондербенд“, светлосни спектакл...

Јединствена манифестација Калеидоскопа културе у Новом Саду биће затворена 29. септембра, симболично у 20.21 час, испред тзв. „Чешког магацина“, у непосредној близини „Кинеске – омладинско креативног полиса“, једног од најзначајнијих инфраструктурних пројеката Новог Сада као будуће европске престонице културе, одакле је све и почело пре пет недеља.

Затварање Калеидоскопа уз Лену Ковачевић, „Алис ин вондербенд“, светлосни спектакл... Затварање Калеидоскопа уз Лену Ковачевић, „Алис ин вондербенд“, светлосни спектакл...

Када сат откуца 20.21, млади уметници, вођени идејом заједничког креирања простора и програма културе, ће кроз мултумедијални перформанс и различите уметничке форме, уз светлосни спектакл, још једном показати како се негује јединствена слика разноликости Новог Сада.

На затварању ће наступити и позната џез и поп певачица Лена Ковачевић чији је актуелни сингл Cafe тренутно један од хитова који обара рекорде слушаности.

Осим Лене Ковачевић, програм затварања улепшаће и новосадска уметничка група „Алис ин вондербенд“ (Alice in WonderBand).

Техником коришћења тела као инструмента, Марко Дињашки и Ана Врбашки кроз свој несвакидашњи перформанс одушевиће публику како гласом тако и сценским покретом који је свакако јединствен код нас.

Новосађани који буду посетили затварање уживаће и у наступу гудачког квартета оркестра „Камерата академика“ који ће изводити композицију Pannonia Boundless Александре Вребалов, која је компонована за „Корнос квартет“ 1997. године.

Дело је коришћено такође у филму Soupirs d' ame канадске редитељке Хелен Дојл у балету Мали принц. Шест минута виртуозности која се базира на мотивима ромске музике, извешће Ерне Шван (виолина), Ана Клем Аксентијевић (виола), Владимир Ћуковић (виолина) и Марко Милетић (виолончело).

Неколико врста музике провлачиће се кроз затварање Калеидоскопа. За љубитеље „тврђег“ звука, „Алтрфанк“ пуштаће елктронску музику која ће бити фокусирана на плес. Основа је јак ритам зачињен мелодичним бас линијама и заразним мелодијама синтисајзера.

Ово узбудљиво лето културе у облику Калеидоскопа у Новом Саду очекује динамично затварање које ће на прави начин приказати различитост и разноликост овог града, као и делокултуре заједништва будуће европске престонице културе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи