Спектакуларна завршница сезоне на „Бир гардену“ уз „Битипатиби“, „Атеист рап“ и ККН

„Бир гарден“ је ове године био и „Субирни центар“ – летња оаза у дебелом шумском хладу, на самом почетку макишке стране Аде Циганлије.

Два месеца су Београђани и гости српске престонице уживали у добром пенушавом гутљају и у великом броју концерата како афирмисаних бендова који су на Аду долазили из свих праваца региона, тако и у младим надама, којима је управо бина „Бир гардена“ била одскочна даска за даљи рад.

„Субирни центар“ (SubBeerni centar) ове недеље завршава летњу сезону на Ади Циганлији, на „Бир гардену“. Пре него што се врати у Цетињску улицу, крај успешног концертног лета обележиће спектакуларним програмом – бесплатним концертима група „Битипатиби“ 30. августа, „Атеист реп“ и „Нeјви не обећава“ 31. августа, а 1. септембра наступиће „Канда, Коџа и Небојша“.

Битипатиби“ неопсиходеличним звуком и интимним, емотивним текстовима описује атмосферу на себи својствен, готово месечарски начин. Популарни су широм регије, а њихов други албум Лешници дивљи 2 нашао се на листама најбољих издања у регији.

Њихова посебност највише се крије у вокалу Уне Гашић, хипнотизирајућим гитарама и ритам секцији појачаној баритон саксофоном.

Поставу бенда, уз Уну Гашић, чине саксофониста Душан Петровић, Драган Кнежевић на гитари, Дејан Тошков на бас гитари и Ернест Џанановић на бубњевима.

У свој магични свет одвешће публику у четвртак 30. августа са почетком у 21 час.

А 31. августа „деде се враћају у град“. Тако момци из „Атеист репа“ сами себе називају, а енергија им је експлозивна као и пре 29 година када су настали. То сваким концертом доказују изнова!

Последњих година „Атеисти“ су доста наступали по западној Европи. Као једини представници екс-Ју простора учествовали су на фестивалу „Ребелијон“ у Блекпулу, који је протекао у обележавању јубилеја 35 година постојања панк покрета у Британији и свету.

После тога су одржали три турнеје по западноевропским државама, а током последње турнеје забележили су велики број наступа по Немачкој, Аустрији, Чешкој и Словачкој.

Њихови гости биће „Нејви не обећава“, група који потиче из мрачних просторија БИГЗ-а, а који је публику шармирао хит синглом Квентин Тарантино. Почетак програма у петак најављен је за 22 часа.

У суботу, 1. септембра, „Бир гарден“ затвориће „Канда, Коџа и Небојша“, бенд за којим интересовање верне београдске публике не јењава. А пулс публике помно слушају. Угођај који су приуштили фестивалским наступом на „Белгрејд Бир фесту“ само је заголицао машту њихових бројних обожавалаца.

Зато су и одлучили да се са њима друже поново. Целовечерњи концерт заказали су за први дан септембра, на Бир гардену – на макишкој страни Аде Циганлије, почев од 22 часа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи