Сергеј Полуњин поручио својим будућим колегама да се само великим радом постаје врхунски балетски играч

Поводом своје представе „Распућин“ коју ће одиграти 7. септембра у тек отвореној Плавој сали Центра „Сава“, велики балетски уметник Сергеј Полуњин је одржао специјалан Мастер клас са завршним годинама балетске школе „Лујо Давичо“, а приређен је и разговор и сусрет овог врхунског уметника и са осталм ученицима балетских школа из Београда, Панчева и Зрењанина.

Сергеј Полуњин, једна од највећих звезда балета данашњице, полазнике мастер-класа, своје будуће колеге, који су га слушали раширених очију спремни да упију сваку тајну коју би им овај украјнско-руско балетски играч открио, подсетио је да само великим радом могу да досегну врхове ове професије.

„Сјајна је пирлика за мене што муга да пружим младим људима савет, охрабрење. Сећам се себе као ученика и колико су ми учитељи значили за професију, за наступе, за живот. Оно што бих волео да понесу са овог мастре класа је да је рад једино важан. Не вреди потенцијал, ако не радиш много. Не можеш да искористиш своје способности у пуном капацитету, ако не вежбаш. Способност доброг учитеља је да види тај потенцијал и да им да кључ да га откључају“, наглашава Полуњин.

На тек обновљеној сцени Плаве дворане Центра „Сава“ Сергеј Полуњин наступа у балету Распућин, који је креиран у Београду пре пет година, изведен више од 70 пута у различитим земљама.

Полуњин је у насловној улози, Алексеј Љубимов је Цар Николај II, Елена Полуњин, Сергејева супруга, је Царица Александра Феодоровна.

„Центар 'Сава' за нас значи велики број гледалаца, а ја волим да наступам у великим дворанама, јер онда добијам огромну енергију од публике. Распућин је драматична балетска представа, о људским односима, емотивна и врло сам поносан на њу. Мени је посебно битна, јер наступам са својом супругом. То је врло моћно. Коначно изводимо Распућина у Србији, где је и настао и то је врло важно за мене“, наглашава балетски уметник.

Кореограф овог спектакла у коме се, како Полуњин каже, уметности надопуњују, је Јука Ојши. Музику је компоновао Кирил Рихтер, а костиме је радила чувена руска модна дизајнерка Улијана Сергенко.

субота, 07. септембар 2024.
28° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару