Читај ми!

Терзић: Павић је пре 40 година препознао да су серије медиј будућности

Трећа епизода серијала „Павићев свет“ фокусира се на естетику, стил и идентитет серија Синише Павића, посебно како је његов рад обликовао телевизију као медиј. Слободан Терзић, драматург и дугогодишњи телевизијски уредник, говорио је о искуству стеченом током сарадње с Павићем.

Остварења Синише Павића су лако препознатљива, што због глумаца који су тумачили улоге у серијама, што због једноставности у дијалозима, али и јединственим драмским заплетима и уопште радњама у остварењима.

Слободан Терзић је из личне перспективе, као дугогодишњи Павићев сарадник, анализирао како су се се драматични и комични елементи складно спајали у јединствену целину. Посебан нагласак у овој епизоди односи се на визуелни језик серија и на сарадњу између сценаристе, режисера и других чланова тима у процесу стварања. 

Терзић је био дугогодишњи уредник и главни уредник културно-уметничког програма РТВ Сарајево од 1986. до 1991. године, а потом је обављао функцију уредника играног програма у Радио-телевизији Србије.

Терзићева сарадња с Павићем може се поделити на два дела – на ону из периода када је радио у Сарајеву, а потом и у Београду. У трећој епизоди „Павићевог света“, Терзић је открио како је изгледала сарадња са Павићем у креирању специфичног визуелног идентитета серија.

Поред тога, било је речи и о томе како су Павићев у остварењима успешно комбиновао драму и хумор, стварајући аутентичне животне ситуације које су се допадале широј публици.

Терзић је говорио о томе како су незаборавни ликови у Павићевим серијама били конципирани, како су и зашто постали симболи у друштву за одређене појаве.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи