Читај ми!

Награде у свим категоријама – у сусрет првом филмском фестивалу златиборског краја

На Златибору се одржава тродневна манифестација у сусрет првом фестивалу филма и телевизије у том крају. Организатори, Министарство културе, општина Чајетина и Филмски центар, најављују национални фестивал филма и телевизије НАФФИТ.

Идеја је да Златибор постане центар националног фестивала филма и телевизије, а да се пројекције одржавају и у Прибоју и Новој Вароши.

„Важно је да је то наш национални фестивал. Значи ту ће бити заступљена српска кинематографија, телевизија, и ту ће се вредновати рад наших стваралаца и аутора који до сада нису имали прилику”, рекао је Предраг Гага Антонијевић, филмски режисер.

„Наши филмови су најгледанији код нас и у региону, наше серије су најгледаније код нас и у региону. Ово је добра прилика да се под једним кровом окупе сви, и да се доделе награде у свим категоријама”, каже Иван Карл ВД директор Филмског центра Србије.

Златиборски фестивал биће још једна филмска манифестација које се одржава изван главног града.

„Златибор национални фестивал филма и телевизије, као манифестација са јасним и разрађеним уметничким концептом што га чини и значајном филмском приредбом окренутом, како филмским ствараоцима, тако и љубитељима филма”, изјавио је Никола Селаковић, министар културе.

На Фестивалу ће се додељивати и награде за животно дело, а први добитник је глумац Александар Берчек.

среда, 02. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи