Читај ми!

Најбоље серије јапански „Шогун“ и "Hacks", по четири Еми награде серијама „Медвед“ и „Малени ирвас“

Фаворит 76. доделе Еми награда, серија „Шогун“, проглашена је најбољом драмском серијом као прва таква серија на јапанском језику. Серија "Hacks" је проглашена најбољом комедијом. Легендарна Џоди Фостер освојила је први Еми.

Најбоље серије јапански „Шогун“ и "Hacks", по четири Еми награде серијама „Медвед“ и „Малени ирвас“ Најбоље серије јапански „Шогун“ и "Hacks", по четири Еми награде серијама „Медвед“ и „Малени ирвас“

Шогун се уписао великим словима у историју телевизије као прва јапанска серија која је тријумфовала на додели награда Еми. Са 25 номинација, Шогун је био фаворит и уочи свечане доделе, а са 18 освојених ТВ Оскара, серија је оборила и рекорд за највише освојених Емија за једну сезону.

Холивуд се по други пут ове године окупио да награди највеће ТВ звезде. Прошлогодишња церемонија доделе Емија одложена је за јануар 2024. године због штрајкова који су потресали филмску и телевизијску индустрију.

Након само осам месеци од претходног састанка ТВ звезда у „Пикок театру“ у Лос Анђелесу проглашени су нови добитници Емија.

Као и пре неколико месеци, звезде серије Медвед, Џереми Ален Вајт и Ебон Мос-Бакрак поново су проглашени за најбоље у главној и споредној мушкој улози у комедији. Њихова колегиница Лиза Колон-Зајас освојила је свој први Еми у трци за споредну глумицу.

Медвед је оборио сопствени рекорд од 10 победа у категорији комичних серија у једној сезони, који је постигао прошле године. Аутори су са церемоније отишли са 11 трофеја, укључујући Еми за режију којим је награђен Кристофер Столер.

Шогун је награђен Емијем за најбољу драмску серију, главног глумца Хиројуки Санада, главну глумицу Ана Савај и режију Фредерика Е.О. Тоје. Након што је прошлог викенда освојио 14 Емија у техничким категоријама, Шогун је већ имао рекордан број награда у једној сезони. Тај рекорд је са четири додатна Емија подигнут ноћас на 18.

Нетфликсов хит Малени ирвас (Baby Reindeer)био је без премца у категорији антологије или лимитиране серије, а аутор Ричард Гад награђен је Емијима као главни глумац и сценариста. Његова колегиница Џесика Ганинг, која је играла његову прогонитељку Марту, признање је добила као споредна глумица.

Легендарна Џоди Фостер освојила је први Еми у каријери глумећи у ХБО-овом Правом детективу: Ноћна земља.

Јунаци серије Добродошли у Шитс Крик (Schitt’s Creek), Емијем награђени глимци, отац и син Јуџин и Ден Леви, били су домаћини 76. годишње доделе Еми награда.

Додела Емија била је прилика и да се звезде Западног крила Мартин Шин, Дуле Хил, Џенел Молони, Ричард Шиф и Алисон Џени окупе у част 25. годишњице серије.

уторак, 17. септембар 2024.
20° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи