Брза слава и још бржи пад са врха – филм о групи „Мили Ванили“ стиже у српске биоскопе

Филм о групи „Мили Ванили“, запамћеној по највећим хитовима и огромном скандалу у историји музичке индустрије, премијерно ће бити приказан у неколико биоскопа у Србији.

„Ја не тражим певаче, мени су потребне звезде!, говорио је чувени музички продуцент Франк Фаријан, кривац за настанак групе Мили Ванили, пре којих је створио чувени Бони Ем“.

Крајем 80-тих спојио је згодне плесаче Роберта и Фабриса, Немца и Француза, неталентоване за певање, ангажовао праве певаче да отпевају нумере за први албум, међу којима је био и хит Girl You Know It‘s True. Дуо „Мили Ванили“ освојио је Европу, затим и Америку, а онда добио и Греми за најбоље нове наде.

Били су млади, лепи, у тренду, хитови су се низали. А онда је цео свет, на додели Греми награда, када је дошло до техничког проблема са матрицом, схватио да они у ствари не певају. Био је то скандал неслућених размера, који је довео до распада бенда, до трагичне Робертове смрти, али не и до њиховог заборава.

О настанку и престанку бенда „Мили Ванили“ говори филм хваљеног немачког редитеља Симона Ферховена Girl You Know It‘s True.

Филм приказује лице и наличје шоу-бизниса, садржи до сада неоткриване детаље и, према речима Фаба Морвана, сви су аутентични.

Пре овог филма, снимани су документарци о саставу Мили Ванили, о њиховој брзој слави и још бржем одласку са врхова топ-листа, али не и из срца обожавалаца, који су им остали верни и за које су хитови Girl You Know It‘s True, Blame It On the Rain, Girl I'm Gonna Miss You вечни.

уторак, 10. септембар 2024.
17° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару