Почело снимање нове РТС-ове серије – „Тврђава“ је прича о породици која опстаје у најтежим временима

Ових дана у Црној Гори почело је снимање нове РТС-ове серије „Тврђава“. Кроз 11 епизода, пратићемо животе једног заљубљеног пара, њихових рођака и пријатеља током турбулентних година у којима се догодио распад Југославије. Главне улоге тумаче млади глумци Дарија Вучко и Огњен Мићовић. Уз њих, у „Тврђави“ ћемо гледати и Љубомира Бандовића, Николу Пејаковића, Јову Максића, Николину Фригановић, Славишу Ћуровића, Слађану Зрнић…

Креатор серије је Мирко Стојковић, који уз Горана Старчевића потписује и сценарио. Аутори кажу да, иако су дешавања у серији смештена у историјски контекст деведесетих година, оно што ову причу чини универзалном су емоције, борба за добро и сазнање да је најчвршћа тврђава на свету – породица пуна љубави.

Режију потписује аутор Бањалучке трилогије, Саша Хајдуковић: „Почели смо снимање у Црној Гори и презадовољни смо пријемом. Атмосфера у екипи је сјајна и сви смо јако ентузијастични и пуним срцем за ову серију. Само да издржимо до краја…“

Млади глумац Огњен Мићовић истиче колико је срећан што може да буде део овакве екипе.

„Редитеља Сашу Хајдуковића сам пратио задњих година у фантастичним серијама које је режирао и велика ми је част што сам сада под његовим менторством, ту су и искусне колеге од којих је увијек узбудљиво учити током снимања, Јово Максић, Коља Пејаковић, Љуба Бандовић, Николина Фригановић и још многи други. Такође сам пресрећан што двије главне улоге играмо моја дивна колегиница из Новог Сада Дарија Вучко и ја, стварно је велика част што смо одабрани да учествујемо у овако важној причи“, каже Мићовић.

Сценариста Бањалучке трилогије Никола Пејаковић, у овој серији појављује се као глумац.

„Част и задовољство ми је да учествујем у серији Тврђава са својим дугогодишњим колегама, талентованим младим глумцима и искусним уметницима са којима сам већ имао прилике да сарадјујем. Радујем се почетку снимања, као и изазовима које ће нам донети овај пројекат. Верујем да ће публика уживати у сваком тренутку“, истиче Пејаковић.

Продуцент серије је Радио-телевизија Србије, а извршни продуцент „Режим“.

Серија се тренутно снима у Црној Гори, на територији Никшића, Грахова и језера Крупац. Екипа се касније сели у Србију, где се снимање наставља у Београду и његовој околини.

петак, 02. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару