Читај ми!

Ејми скандалозна, Моби одличан

Европску турнеју Ејми Вајнхаус je почела скандалозним наступом у Београду. Пред око 15.000 посетилаца британска звезда је катастрофално певала, заборављала стихове и једва успевала да стоји. Амерички музичар Моби успео да поправи атмосферу и оставио одличан утисак.

Дуго очекивани спектакл на Калемегдану на којем се окупило „пола Београда", одвијао се у настојању Ејми Вајнхаус да остане на ногама и нешто oтпева пред око 15.000 људи. Упркос веома лошем општем утиску, публика је успела да примети да је пратећи бенд сјајно свирао.

Двадесетседмогодишња певачица прославила се у другој половини прошле деценије изводећи еклектични микс соула, ритам и блуза и џеза, али је, такође, била позната по читавој историји проблема са дрогом, алкохолом и аутодеструктивним понашањем који су јој тешко угрозили здравље.

Прави јунаци наступа у Београду, првог на европској турнеји Вајнхаусове, били су чланови њеног пратећег бенда; ови врхунски свирачи су спасавали шта се спасти могло и достојанствено су одмењивали шефицу када није могла да се држи на ногама.

Осим Ејми Вајнхаус, на једнодневном фестивалу у Београду наступио је и амерички музичар Моби, али је било очигледно да је већи део публике дошао због британске певачице, која је протеклих година харала топ листама са песмама Rehab, Valerie, Back To Black.

Када је изашла на сцену, позната певачица је поздравила Атину, а мало касније публику у Њујорку, мада је било тешко разумети шта говори.

Међутим, певачица је својим стањем толико иритирала посетиоце да су између песама почели да кличу: „Моби! Моби!".

На невоље је мирисало још током прве песме: попевши се на бину, танушна певачица је најпре изула ципеле, а затим је, ходајући несигурно, почела да пева.

Најбољи бенд на свету...

Убрзо су кренули звиждуци, а након што је на једвите јаде отпевала хит Tears Dry On Their Own, Ејми је посетиоцима рекла: „Ви сте веома срећни. Ово је најбољи бенд на свету. И ја сам веома срећна девојка". Потом је хтела да представи чланове бенда, али није могла да се сети њихових имена.

Једна за другом ређале су се споре, готово успављујуће композиције, а публика је негодовала све гласније.

Хит Back To Black са истоименог бестселер албума из 2007. године био је права агонија.

Вајнхаусова није могла да прати ритам и бенд је неприродно успорио темпо. Певачици је испао микрофон, па јој је донет други, а у дугој паузи између те и следеће песме, док је седела дезоријентисана, из публике се заорило: „Моби! Моби!".

Многи су напустили концерт пре његовог краја, незадовољни или задовољни - у зависности од тога да ли су платили за своје присуство на Калемегдану.

Убрзо после почетка помпезно најављиваног наступа британске певачице, на друштвеној мрежи Твитер појавили су се негативни коментари.

„Караоке Ејми", „Џез концерт у Београду" и „Да ли ће полицајци из Старог града да је одведу на трежњење", само су неке од реакција на концерт.

Након Ејми Вајхаус на бину је изашао Моби, који је видно орасположио присутне. 

Амерички кантаутор, власник најпродаванијег албума електронске музике свих времена (Play из 1998. године), појавио се на бини 45 минута после поноћи и нешто смањеном аудиторијуму понудио професионалан, плесни концерт.

Хитови из последње две деценије ређали су се један за другим и наступ америчког музичара био је сушта супротност ономе што је показала Вајнхаусова.

Пре две највеће звезде, публику су загревали бендови са подручја бивше Југославије, а међу њима и београдска „Земља грува".

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару