Читај ми!

Srpski privrednici na Međunarodnom sajmu u Tirani

Razvojna agencija i Privredna komora Srbije i ove godine organizovale su nastup srpskih privrednika na Međunarodnom privrednom sajmu u Tirani.

Na nacionalnom štandu Srbije ove godine albanskom tržištu predstavljaju se 22 domaće kompanije prehrambene, tekstilne, hemijske i industrije nameštaja.

"Svima nama je poznato da se Albanija u poslednjih nekoliko godina jako dobro razvila, posebno u delu turizma, a to s sruge strane povlači i razvoj nekih drugih grana, gde se tu vidi naše mesto, gde mi možemo da plasiramo svoje proizvode", navodi Ivana Medovska Pejković iz "Megasolušn" sušare za voće i povrće.

Međunarodni sajam na kome srpska privreda nastupa već dvadeset godina dobra je prilika da naše kompanije predstave proizvodnju i usluge, učvrste postojeće i uspostave nove kontakte.

"Simpo je krenuo u projekte opremanja na celoj teritoriji Albanije, neki od njih su hotel Tirana internationl ovde u centru Tirane, koji ima novih 300 hotelskih soba za čije opremanje smo poslali tendersku dokumentaciju i očekujemo da opremimo te sobe po završetku posla", kaže Filip Stoiljković iz kompanije Simpo Vranje.

Trgovinska razmena Srbije i Albanije raste iz godine u godinu, a za proteklu deceniju uvećana je više od tri i po puta. Tome je doprinela i najveća distributivna kompanija iz Srbije koja u Albaniji posluje već šest godina.

"Za taj period postali smo jedna od vodećih kompanija u Albaniji kada je distribucija u pitanju. Iz Srbije uvozimo hranu, kozmetiku i proizvode za higijenu, a u planu nam je da proširimo asortiman robe i uvozimo mesne proizvode iz Srbije", navodi Alban Ujkašej izvršni direktor NELT-a za Albaniju.

Opšti privredni sajam u Tirani, koji traje do 9. decembra, okupio je izlagače iz više od 15 zemalja, i po broju učesnika i posetilaca, najznačajnija je sajamska manifestacija u Albaniji.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара