Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Израел одбацио позив савезника на примирје са Хезболахом; Абас представио план за послератну Газу

Сукоб Израела и Хамаса – 357. дан. Израелска војска извела је нови талас напада на Појас Газе и Либан. Тврди да су се у школи у Гази крили Хамасови оперативци, те да је мета напада на Бејрут био шеф ваздушних снага Хезболаха - Мухамaд Хусеин Сарoур. Та група испалила је више од 100 ракета на Израел, неке од њих су пресретнуте, док су неке погодиле Бирију, у близини Сафеда. Израел је одбио позив САД, Француске и савезника на примирје са Хезболахом. Палестински председник Махмуд Абас изложио је визију од 12 тачака за послератну Газу. САД шаље Израелу 8,7 милијарди долара помоћи.

Израел одбацио позив савезника на примирје са Хезболахом; Абас представио план за послератну Газу Израел одбацио позив савезника на примирје са Хезболахом; Абас представио план за послератну Газу

Број погинулих у интензивним ваздушним нападима Израела на јужни и источни Либан од понедељка достигао је 558.

Тензије између Либана и Израела приморале су на десетине хиљада становника Либана да напусте своје домове. Либанска влада је најавила мере за смештај 27.000 расељених лица и обуставу образовних активности до краја недеље због рација.

Реаговале су Сједињене Америчке Државе, Француска и још неколико савезника. Позвали су на хитан 21-дневни прекид ватре између Израела и Хезболаха, истовремено изражавајући подршку прекиду ватре у Гази.

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху одбацио је ту могућност.

За то време, израелска војска извела је нови талас напада на Појас Газе и Либан. На мети ИДФ-а у палестинској енклави био је избеглички камп Џабалија. Погинуло је најмање 14 Палестинаца, а на десетине је повређено.

ИДФ тврди да су се у школи у Гази крили Хамасови оперативци, те да је мета напада на Бејрут био шеф ваздушних снага Хезболаха.

У знак одмазде за смрт команданта Мухамеда Хусеина Сароура, Хезболах је испалио више од 100 ракета на Израел, неке од њих су пресретнуте, док су неке погодиле Бирију, у близини Сафеда.

Палестински председник Махмуд Абас изложио је визију од 12 тачака за послератну Газу.

САД шаље Израелу 8,7 милијарди долара помоћи.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи