Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Столтенберг: Украјински упад у Курску област је легитиман акт самоодбране; Зеленски сменио команданта ваздухопловства

Рат у Украјини – 919. дан. Главнокомандујући украјинских оружаних снага генерал Олександр Сирски тврди да су кијевске трупе у протекла 24 часа додатно напредовале у области Курска. Власти Харкова саопштиле су да је руском удару погинуло најмање шест и да је рањено 55 цивила. Кијев је потврдио пад ловца Ф-16 и погибију пилота услед дејства руских ракета. Са друге стране, руски медији пишу да га је оборио ПВО систем "патриот". Зеленски декретом сменио команданта ваздухопловства.

Столтенберг: Украјински упад у Курску област је легитиман акт самоодбране; Зеленски сменио команданта ваздухопловства Столтенберг: Украјински упад у Курску област је легитиман акт самоодбране; Зеленски сменио команданта ваздухопловства

Власти Харковске области саопштиле су да су руске навођене бомбе погодиле стамбену зграду и игралиште у у истоименом граду на североистоку Украјине, при чему је погинуло шест особа, укључујући дете, а повређено најмање 55 цивила.

Такође, у истом делу земље власти Сумске области навеле су да је у удару руских снага погинула једна жена и рањено осам особа.

Губернатор руске пограничне, Белгородске области Вјачеслав Глатков каже да је један цивил убијен, а седам повређено у украјинском гранатирању града.

Украјинска војска потврдила је пад ловца Ф-16 и смрт пилота. Авион се срушио усред баража руских пројектила, саопштила је украјинска војска.

То је први губитак те врсте откако су авиони испоручени раније овог месеца.

Са друге стране, више руских медија пренело је наводе званичника да је борбени авион Ф-16 грешком оборила украјинска ПВО, системом "патриот".

Председник Украјине Володимир Зеленски сменио је председничким декретом команданта ратног ваздухопловства Миколу Олешчука.

Није навео разлоге за смену, али је истакао да се летачко особље мора заштитити и да постоји потреба за јачањем командног нивоа.

Према писању украјинског Форбса, Зеленски је сменио и директора украјинске енергетске комапније, "Укренерго", Вадима Кудрицког.

субота, 31. август 2024.
22° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару