Чланови породице Уроша Блажића, оптуженог за масовно убиство, не желе да сведоче на суђењу; исказ дала бивша девојка

Чланови породице Уроша Блажића, оптуженог за убиство девет и рањавање 12 људи у селима Мало Орашје и Дубона у мају прошле године, искористили су данас своје законско право да не сведоче на суђењу. Испитана је његова бивша девојка. Сведочиле и некадашње колеге оптуженог Радише Блажића.

Поступајући тужилац Иван Конатар, након њиховог изјашњавања, навео је да су Блажићи показали свој став према овом догађају, трагедији и жртвама и да би, без обзира што су данас дошли, суд требало да их казни јер нису дошли на јучерашње суђење.

Мајка оптуженог Уроша Блажића је искористила своје законско право да не сведочи, а пре тога је изјавила саучешће породицама. Рођени брат оптуженог и његова супруга Ж. Б. су такође искористили своје право да не сведоче у овом поступку. Деда оптуженог искористио је исто право да као отац, односно деда оптужених не сведочи у овом поступку.

У наставку суђења Урошу Блажићу, испитана је његова бивша девојка, која је навела да је са Блажићем била у вези два или три месеца, као и да је једном приликом када је спавала код њега у кући у Шепшину испод јастука у кревету пронашла пиштољ.

Додала је да је Блажић рекао да му пиштољ служи за самоодбрану јер живи сам, као и да је тада поменуо да је његов отац ловац и да има ловачке пушке.

Када је упитана о разлогу раскида, она је рекла да се оптужени није слагао са њеним плановима за будућност, односно није му се свидело што након средње школе жели да иде у војску, већ је хтео да се она пресели код њега и да заснују породицу.

Бивша девојка је истакла да је Блажић био агресиван само последње вече када је схватио да су раскинули, и да је тад викао на њу, хтео да јој отме телефон и истерао је из возила претећи јој да "боље да изађе да не би било нешто горе".

У наставку суђења Урошу Блажићу, сведочиле су некадашње колеге такође оптуженог његовог оца Радише Блажића.

Сведок којем је 1999. године Радиша Блажић био надређени у војсци, испричао је да је те године нестало 11 бомби и да је због тога вођен војно-дисциплински поступак против четири особе међу којима је био и Радиша Блажић.

Тужилац је овог сведока позвао јер је током испитивања Радиша Блажић рекао да се против њега није водио дисциплински поступак због нестанка тих 11 бомби.

Полицајац из Младеновца је одговарајући на питања тужиоца рекао да је 2021. године од Радише Блажића одузео оружје због нарушавања јавног реда и мира. Навео је да су тада одузете две пушке, без муниције, а на питање тужиоца да ли је Блажић тада донео још једну пушку и муницију за те две пушке јер је то у својој одбрани навео Радиша Блажић, сведок је рекао да није.

Судија је на крају саопштила да је у суд стигао медицински извештај за оштећену Ј. А., која је иначе била у такси возилу у ком је Блажић претећи бомбом наредио возачу да га одвезе до Крагујева, у ком се наводи да она има високоризичну трудноћу и да због тога не може да сведочи на суђењу како се не би излагала додатном стресу.

Суђење се наставља 21. октобра саслушањем појединих оштећених, сведока и вештака.

Поред Уроша Блажића, у овом предмету је оптужен и његов отац Радиша Блажић.

Урош Блажић је оптужен да је у селима Мало Орашје и Дубона 4. маја прошле године убио девет и ранио 12 особа.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи