Извор: РТС

Алкараз бољи од Медведева за финале Вимблдона

Шпански тенисер Карлос Алкараз пласирао се у финале Вимблдона након победе над Русом Данилом Медведовом резултатом 3:1, по сетовима 6:7 (2:7), 6:3, 6:4 и 6:4.

Меч је трајао два сата и 58 минута.

У првом сету су оба тенисера имала проблема са сервисом, услед чега су виђена чак четири брејка. Медведев је започео у четвртом гему, Алкараз одмах узравтио, али је руски тенисер дошао до брејка вишка у шестом гему.

Међутим, трећи тенисер света је у деветом гему направио свој други брејк, да би се на крају све решевало у тај-брејку. Медведев је освојио првих пет поена у 13. гему и без већих проблема дошао до вођства.

Током другог сета виђени су много бољи сервиси, па је и број брејкова био мањи. Једини је направио Алкараз у четвртом гему и до краја сета је без већих проблема задржао предност.

Већ у трећем гему трећег сета Алкараз је направио нови брејк. Медведев са друге стране није успевао да припрети, те је Шпанац поново без већих проблема дошао до новог сета.

На почетку четвртог сета тенисери су разменили по брејк, да би Шпанац у седмом гему поново одузео сервис противнику, након чега је сигурно дошао до трећег освојеног сета и победе.

У финалу ће се састати са победником дуела између Новака Ђоковића и Лоренца Музетија.

Читај ми!