РТС :: Спорт https://admin.rts.rs/sport/rss.html Пратите вести, анализе и резултате у фудбалу, кошарци, тенису и осталим спортовима. Испратите велике спортске догађаје путем наших спортских специјала sr https://admin.rts.rs/img/logo.png РТС :: Спорт https://admin.rts.rs/sport/rss.html Србију чека сусрет са "дрим тимом", а Нанели жали за великим именом у саставу САД https://admin.rts.rs/sport/kosarka/5428870/srbiju-ceka-susret-sa-drim-timom-a-naneli-zali-za-velikim-imenom-u-sastavu-sad.html Кошаркаш Партизана Џејмс Нанели остао је импресиониран партијом НБА звезде Кајрија Ирвинга против Лос Анђелес клиперса. По објављивању 12 чланова "дрим тима", име о ком се највише дебатовало да ли заслужује да буде уврштено је Кајри Ирвинг.

Ас Далас маверикса бриљирао је у несрећном поразу од Лос Анђелес клиперса 116:111 са 40 поена. Ношени његовим кошевима, Маверикси су се вратили са 31 поена заостатка, међутим изостао је тријумф.

Импресионирам партијом Ирвинга био је и Партизанов интернационалац Џејмс Нанели, који је је на друштвеној мрежи "Икс" дао своје виђење.

"То што Каи (Ирвинг) није у олимпијском саставу ме растужује", написао је Нанели.

Први меч Американаца на Олимпијским играма у Паризу биће против Србије 28. jула.

]]>
Mon, 29 Apr 2024 16:27:18 +0200 Кошарка https://admin.rts.rs/sport/kosarka/5428870/srbiju-ceka-susret-sa-drim-timom-a-naneli-zali-za-velikim-imenom-u-sastavu-sad.html
Фудбалер Црвене звезде Марко Стаменић најбољи млади фудбалер Новог Зеланда https://admin.rts.rs/sport/fudbal/5428818/fudbaler-crvene-zvezde-marko-stamenic-najbolji-mladi-fudbaler-novog-zelanda.html Фудбалер Црвене звезде Марко Стаменић изабран је за најбољег младог фудбалера Новог Зеланда за 2023. годину, саопштено је на званичном сајту Фудбалског савеза Новог Зеланда. Стаменић (22) је од 2021. године члан репрезентације Новог Зеланда, за коју је одиграо 15 утакмица и постигао један гол.

Фудбалер Црвене звезде је рођен у главном граду Новог Зеланда Велингтону, а у Европи је почео да игра са само 18 година, кад је постао члан Копенхагена. Прошлог лета је прешао из Копенхагена у Црвену звезду за коју је у свим такмичењима одиграо 31 утакмицу и постигао два гола.

]]>
Mon, 29 Apr 2024 15:54:32 +0200 Фудбал https://admin.rts.rs/sport/fudbal/5428818/fudbaler-crvene-zvezde-marko-stamenic-najbolji-mladi-fudbaler-novog-zelanda.html
Скијашица Ђуровић и фудбалер Максимовић најбољи млади спортисти Звезде у марту https://admin.rts.rs/sport/ostali-sportovi/5428786/skijasica-djurovic-i-fudbaler-maksimovic-najbolji-mladi-sportisti-zvezde-u-martu.html Најбоља млада спортисткиња Спортског друштва Црвена звезда за месец март и добитница признања "Звездина јела" је скијашица Емилија Ђуровић, док је најбољи спортиста фудбалер Андрија Максимовић, коме је уручено признање "Звездин бор". Ђуровић се налази на припремама и признање ће јој бити уручено првом следећом приликом, док је на седмом дружењу "Звездин понедељак" признање Максимовићу доделио генерални секретар СД Црвена звезда Зоран Аврамовић.

Максимовић је ове сезоне дебитовао на званичним утакмицама за први тим Црвене звезде, а игра на двојној регистрацији за први тим Графичара.

"Звездин Меси" био је и један од најважнијих играча у кадетској репрезентацији Србије, која је крајем марта обезбедила пласман на Европско првенство.

]]>
Mon, 29 Apr 2024 15:41:08 +0200 Остали спортови https://admin.rts.rs/sport/ostali-sportovi/5428786/skijasica-djurovic-i-fudbaler-maksimovic-najbolji-mladi-sportisti-zvezde-u-martu.html
Српске одбојкашице освојиле бронзану медаљу на СП за средњошколце у Београду https://admin.rts.rs/sport/odbojka/5428698/srpske-odbojkasice-osvojile-bronzanu-medalju-na-sp-za-srednjoskolce-u-beogradu.html Младе српске одбојкашице, девојчице из 13. Београдске гимназије, освојиле су бронзану медаљу на Светском првенству за средњошколце у Београду. У мечу за треће место савладале су колегинице из Гимназије Бранко Радичевић из Старе Пазове.

За бронзане девојке Србије наступиле су: Елена Ковачевић, Мила Сакић, Ивона Ивезић, Анђела Дробњак, Тамара Славковић, Ива Торић, Софија Савић, Љубица Околишанов, Теодора Дацић, Јана Петровић, Ања Ђорђевић и Дуња Бојовић. Са клупе су их предводили професори Предраг Филиповић и Александар Поповић.

Француска је у финалу савладала Кинески Тајпех 3:0.

Код средњошколаца Иран је у финалу савладао Немачку 3:0.

"Иза нас је још један спектакл за памћење. Хвала држави Србији и граду Београду, без чије помоћи не бисмо успели да организујемо такмичење са представницима 29 земаља", рекао је председник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић.

]]>
Mon, 29 Apr 2024 15:24:06 +0200 Одбојка https://admin.rts.rs/sport/odbojka/5428698/srpske-odbojkasice-osvojile-bronzanu-medalju-na-sp-za-srednjoskolce-u-beogradu.html
Мијаиловић потврдио - Бахар повлачи тужбу против Звезде https://admin.rts.rs/sport/fudbal/5428649/mijailovic-potvrdio---bahar-povlaci-tuzbu-protiv-zvezde.html Фудбалски клуб Црвена звезда и бивши тренер Израелац Барак Бахар склопили су договор о исплати преосталих зарада, јављају израелски медији. На састанку са Бахаром, који је Љутице Богдана напустио у децембру, договорене су рате за исплату преосталих зарада, пише магазин "One".

Бахар неће добити пун износ од 1,2 милиона евра по години, а Звезда ће уштедети и додатних 1.5 милиона евра, колико би износили трошкови.

Изузев тога, Барак Бахар је одустао и од првобитне жеље да тужи Звезду у Фифу за душевни бол и "незаконито" отпуштање.

Такође, његови бивши сарадници Гај Сарфати и Гај Вајзингер требало би да добију по 150.000 евра.

Након што је са израелским стручњаком постигнут договор о исплати дуговања којим је клуб уштедео милион и по евра председник ФК Црвена звезда Светозар Мијаиловић се посебно захвалио Бараку Бахару.

“Захваљујем се бившем тренеру нашег клуба Бараку Бахару на коректном односу, разумевању, као и сарадњи.“, изјавио је Светозар Мијаиловић.

Председник клуба се осврнуо на досадашњу сарадњу са Бахаром и истакао да је она била изузетно успешна.

"Током боравка у Црвеној звезди је фудбалском свету представио нашу талентовану децу, која су добила прилику да се докажу на српској и европској сцени. Мијатовић и Недељковић су били стандардни првотимци, током мандата Барака Бахара, а њихов квалитет и потенцијал су препознали велики клубови. Такође и овом приликом се захваљујемо бившем шефу стручног штаба на довођењу Омрија Глазера и Шерифа Ндиајеа, на чијим трансферима такође очекујемо велику зараду. Управо поменути играчи су били изричите жеље Барака Бахара, коме желимо пуно среће у наставку каријере", истакао је Мијаиловић.

]]>
Mon, 29 Apr 2024 16:04:34 +0200 Фудбал https://admin.rts.rs/sport/fudbal/5428649/mijailovic-potvrdio---bahar-povlaci-tuzbu-protiv-zvezde.html
Брејкденс – једини спорт на Олимпијским играма где и судије наступају https://admin.rts.rs/sport/ostali-sportovi/5428063/brejkdens-olimpijske-igra-pariz-sudije-takmicenje.html "Бреjкинг" је једини спорт који ће дебитовати на Олимпијским играма у Паризу 2024, а већини је познат као брејкденс. Оно што овај "спорт" чини јединственим је и наступ судија у којем ће показивати своје умеће пре почетка такмичења. Порекло брејка је донекле дискутабилно, иако се већина слаже да се његови корени могу пратити до хаус журки из 1970-их у Бронксу, у Њујорку које је водио "DJ COOL HERC", оснивач хип-хопа. Брејкинг су на плесним подијумима изводили такозвани "B-boys" и "B-girls" када су се музичке нумере "ломиле“ – што значи да је све што се могло чути био јак ритам.

Током 1980-их, овај феномен је стекао популарност музичким спотовима и филмовима као што су "Flashdance" (1983), "Breakin’" (1984) и "Beat street" (1984). Тада су медији почели да користе термин "брејкденс“. Међутим, брејкери никада не додају "плес“ на крају, пошто је овај израз дошао од лаика, а не од хип-хоп заједнице, као што је истакао "Crazy legs", један од пионира ове игре".

Иако је идеја да се међусобно тестирају у "покретима“ без формата (када се људи окупе у круг и неко слободно игра у средини) одувек била фундаментална за брејкере, важност и број организованих такмичења у овој игри стално расте, а са комерцијализацијом и кодификација делатности.

Увек су постојала два главна формата: такмичења група и соло битке један на један, који су манифестовали индивидуализам, креативност и самоизражавање "брејкера". Ипак, као и код многих алтернативних активности које се развијају у спорт, попут скејтбординга или сурфовања, оквири управљања и такмичења остали су фрагментирани све до недавно.

Тек 2018. године брејк је постао званично под контролом Светске федерације плесних спортова. Међутим, велика такмичења и даље постоје изван званичне управе, као што су Red Bull BC One и Battle of the Year, која вероватно носе већи кредибилитет у заједници која је на климавим ногама.

Пут до Олимпијских игара

Од олимпијске агенде 2020. године МОК је наставио да модернизује олимпијски програм како би га учинио привлачнијим широј и млађој публици.

Без сумње, укључивање брејкденса се добро уклапа у ту општу стратегију. У програму Игара није било ничег сличног у погледу креативности, приступачности и његове урбане природе. Такође, треба истаћи да је брејк стигао до Париза 2024. захваљујући инсистирању земље домаћина.

Осим уобичајеног основног олимпијског програма, земља домаћин сваке Олимпијаде има пет додатних места које могу попунити спортовима по свом избору. Анализом Игара у Токију, откривено је да је Јапан имао користи од локалних фаворита као што су карате, скејтборд, бејзбол и софтбол, када је у питању збир медаља.

Лос Анђелес ће 2028. додати флег фудбал (варијанта америчког фудбала), лакрос, крикет и сквош. Бизарно, Париз 2024. може бити једини орханизатор брејкденса на Олимпијским играма у догледној будућности, иако је Светска федерација плесних спортова одлучна да обезбеди да се врати у Бризбејну 2032.

Брејкинг - несвакидашње такмичење где и судије наступају

Постоји много чудних нових термина које треба научити ако никада нисте гледали неко брејкинг такмичење, као што су "замрзавање корњаче“, "шест корака“ и "испуштање новчића“. Међутим, формат олимпијског такмичења је веома директан: 16 "B-boys-a" и 16 "B-girls-a" ће се надметати једни са другима под светлима "Place de la Concorde".

Постоји троделни квалификатор за игре, тако да ће без сумње сваки од тих квалификованих спортиста бити у историјским књигама. Неки велики фаворити су већ квалификовани кроз ВДСФ светска и континентална првенства, као што су B-boys Victor (САД) и Danny Dan (Француска), и B-girls India (Холандија) и Nicka (Литванија).

Последњих 14 одлучиваће најбоље рангираних 80 играча у серији квалификација које ће се одржати у Шангају у мају, и Будимпешти у јуну. Да би такмичење било разноврсно, МОК је ограничио сваку земљу на највише два B-boys-а и две B-girls, док је увео два универзална места која пружају могућности мањим, и земљама у развоју.

Као и у сваком креативном спорту, неизбежна су питања о постизању поена у брејку. Заиста, вероватно ће постојати значајан степен субјективности, али не драстично већи него у признатим олимпијским спортовима као што су гимнастика, синхроно пливање или уметничко клизање.

Традиционално, троје или пет судија оцењују учеснике на великим такмичењима. Међутим, овај број се повећао на девет у оквиру Олимпијских игара, баш да би се на минимум смањила субјективност и ризик од грешака.

Брејкерска заједница је одувек била блиска и неформална. Брејкинг ће бити једини спорт где судије морају да наступају за спортисте и гледаоце. Ово се дешава пре почетка такмичења и назива се "представљање судија“, сегмент током којег ће они представити своје умеће.

]]>
Mon, 29 Apr 2024 13:09:11 +0200 Остали спортови https://admin.rts.rs/sport/ostali-sportovi/5428063/brejkdens-olimpijske-igra-pariz-sudije-takmicenje.html
Тијаго Силва напушта Челси на крају сезоне https://admin.rts.rs/sport/fudbal/5428515/tijago-silva-napusta-celsi-na-kraju-sezone.html Бразилски фудбалер Тијаго Силва саопштио је да ће на крају сезоне напустити Челси, објављено је на клупском сајту. Силва (38) ће тако после четири године напустити клуб у који је стигао лета 2020. године из Пари Сен Жермена.

У емотивној видео поруци Бразилац је поручио да је провео у лондонском клубу предивне године, захвалио се навијачима "плаваца" на подршци током боравка на Стамфорд Бриџу и додао да му је веома тешко што ће следеће сезоне играти на неком другом месту.

Бразилац је са Челсијем освојио Лигу шампиона 2021. године, а исте године је освојио и Светско клупско првенство и Европски Суперкуп. За "плавце" је у свим такмичењима одиграо 151 утакмицу и постигао девет голова.

У пребогатој играчкој каријери Тијаго Силва је пре Челсија играо за Пари Сен Жермен, Милан, Флуминенсе, Жувентуд и московски Динамо.

]]>
Mon, 29 Apr 2024 14:07:32 +0200 Фудбал https://admin.rts.rs/sport/fudbal/5428515/tijago-silva-napusta-celsi-na-kraju-sezone.html
Обрадовић: Имамо велики респект према нашим пријатељима из Будућности https://admin.rts.rs/sport/kosarka/5428479/obradovic-imamo-veliki-respekt-prema-nasim-prijateljima-iz-buducnosti.html Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић рекао је пред почетак полуфиналне серије АБА лиге да он и сви у клубу имају велики респект према пријатељима из Будућности и позвао навијаче да покажу гостопримство противнику. Прва утакмица полуфиналне серије АБА лиге игра се у уторак од 18.30 минута у Арени.

"Играмо полуфиналну серију против Будућности са великим респектом према самој екипи. Имају велики квалитет. Оно што бих желео да нагласим овом приликом је да иако су нам велики ривали, долазе нам и велики пријатељи. Такође бих желео да замолим навијаче Партизана да их заиста на фер и спортски начин дочекају, да све протекне у доброј атмосфери", рекао је Обрадовић, објављено је на клупском сајту.

Тренер Партизана је рекао да је то оно што је потребно АБА лиги и свима у Партизану.

"Желео бих да свима покажемо гостопримство које можемо да пружимо сваком противнику и да се свако добро осећа кад дође у нашу Арену, и на крају крајева да се искључиво прича само о кошарци", закључио је Обрадовић и додао да су осим Огњена Јарамаза који има проблем са ногом сви остали играчи у пуном тренингу и спремни за сутрашњу утакмицу.

Током лигашког дела сезоне, црно-бели су два пута савладали сутрашњег ривала, а у четвртфиналним окршајима, Партизан је са 2:0 у серији савладао Игокеу, док је Будућност истим резултатом елиминисао Задар.

]]>
Mon, 29 Apr 2024 13:54:26 +0200 Кошарка https://admin.rts.rs/sport/kosarka/5428479/obradovic-imamo-veliki-respekt-prema-nasim-prijateljima-iz-buducnosti.html
Тијана Богдановић и Милица Мандић амбасадорке Европског првенства у теквондоу https://admin.rts.rs/sport/ostali-sportovi/5428266/tijana-bogdanovic-i-milica-mandic-ambasadorke-evropskog-prvenstva-u-tekvondou.html Двоструке олимпијске шампионке Тијана Богдановић и Милица Мандић постале су амбасадокре Европског првенства у теквондоу које се, први пут у историји, одржава у Србији од 9. до 12. маја, у Хали 1 Београдског сајма. Прослављене српске теквондо репрезентативке биће амбасадори најзначајнијег такмичења пред Олимпијске Игре у Паризу, а тим поводом снимиле су промотивни спот који ће у данима одржавања шампионата обићи читав "стари континент", односно више од 30 европских држава које ће уживо преносити финалне борбе.

Изражавајући своје одушевљење што ће се овај престижни догађај одржати у Београду, Тијана Богдановић истакла је значај окупљања најбољих бораца из Европе.

"Драго ми је што ће се најбољи борци окупити и упознати са нашом престоницом. Ово је Олимпијска година, најважнија, и зато ће и Европско првенство бити једно од најјачих. Доћи ће најбољи такмичари из целе Европе и несумњиво ће бити најспремнији, што значи да можемо да очекујемо сјајне борбе које вреди видети. Позивам све љубитеље спорта да дођу и подрже наше такмичаре на домаћем терену", рекла је Тијана Богдановић.

Са друге стране, Милица Мандић подсетила је на своје почетке и истакла важност подршке у постизању спортских циљева, пожелевши такмичарима сву срећу на предстојећем такмичењу и даљој каријери.

"После 18 година имамо ту част да ово велико такмичење организујемо у нашем дивном Београду, и хвала Европској Теквондо Унији на указаном поверењу. Чврсто верујем да ћемо испунити очекивања. После изузетних спортских резултата које Србија прави у последњих неколико година, сада представљамо нашу земљу на најбољи могући начин", истакла је Милица Мандић и пожелела такмичарима много среће.

Европско првенство у теквондоу биће одржано под покровитељством Министарства спорта и Секретаријата за омладину и спорт Града Београда.

]]>
Mon, 29 Apr 2024 12:18:51 +0200 Остали спортови https://admin.rts.rs/sport/ostali-sportovi/5428266/tijana-bogdanovic-i-milica-mandic-ambasadorke-evropskog-prvenstva-u-tekvondou.html
На АТП листи ништа ново – Ђоковићева 423. недеља на врху https://admin.rts.rs/sport/tenis/5428227/na-atp-listi-nista-novo--djokoviceva-423-nedelja-na-vrhu.html Српски тенисер Новак Ђоковић и ове недеље најбољи је тенисер на свету, а на првом месту АТП листе налази се 423. недељу. Овог понедељка се не ажурира АТП листа, јер је у току мастерс у Мадриду, па је важећа листа од прошлог.

Српски тенисер и даље има 9.990 поена на челу, док Јаник Синер заостаје за њим 1.330, али ствари би могле да се промене у бодовној разлици следећег понедељка уколико Италијан освоји мастерсе у Мадриду и Риму.

Ђоковић не игра у Мадриду али ће према најавама играти у главном граду Италије од 8. до 19. маја.

]]>
Mon, 29 Apr 2024 11:49:45 +0200 Тенис https://admin.rts.rs/sport/tenis/5428227/na-atp-listi-nista-novo--djokoviceva-423-nedelja-na-vrhu.html
Крис Финч после судара са Конлијем покидао лигаменте колена https://admin.rts.rs/sport/kosarka/5428021/kris-finc-posle-sudara-sa-konlijem-pokidao-ligamente-kolena.html Тренер Минесота тимбервулвса Крис Финч приликом судара са Мајком Конлијем покидао је педње лигаменте десног колена, преносе амерички медији. Плејкејкер Минесоте Мајк Конли дриблао је уз аут линију када се сударио са звездом Санса Девином Букером и налетео на Финча.

Конли је покушао да ублажи њихов пад, али се Финч одмах након контакта са паркетом ухватио за своје десно колено.

Био је неколико минута на поду, окружен играчима, тренерима и особљем Минесоте, пре него што је из дворане превежен у болницу.

Тимбервулвси су потврдили да се ради о делимичном кидању предњих лигамената десног колена.

Екипу ће у наставку плеј-офа највероватније водити помоћни тренер Мика Нори.

 

]]>
Mon, 29 Apr 2024 10:01:46 +0200 Кошарка https://admin.rts.rs/sport/kosarka/5428021/kris-finc-posle-sudara-sa-konlijem-pokidao-ligamente-kolena.html
Индијана на победу од друге рунде – Минесота "почистила" Финикс https://admin.rts.rs/sport/kosarka/5428009/indijana-na-pobedu-od-druge-runde--sansi-pocisceni.html Индијана пејсерси су на домаћем паркету савладали Милвоки баксе 126:113 па сада воде са 3:1 у серији НБА плеј-офа. Минесота тимбервулвси су са 122:116 надиграли Финикс сансе па са 4:0 пролазе у другу рунду. Милвоки не може без Адетокумба, Индијана је дошла на једну победу од проласка у другу рунду плеј-офа.

После пораза у првом мечу у Милвокију, Пејсерси су везали три узастопна тријумфа и сада су јако близу да избаце једног од фаворита у Источној конференцији.

После прве две четвртине у којима су се екипе одвајале на максимално два поседа, Индијана је поново у трећој деоници поенима Тајриса Халибертона успела да се одлепи и оде на плус 17.

Везаним поенима на почетку последње четвртине Милвоки је успео да приђе на шест заостатка, али је Рик Карлајл тајм-аутом вратио моментум на страну домаћег тима.

Пејсерси су се поново одлепили, отишли на максималних 19 поена предности у једном тренутку и на крају рутински уписали тријумф.

Мајлс Тарнер био је најефикаснији појединац на мечу са 29 поена, Халибертон је додао 24, Нембард 14, док су Незмит, Сијакам и Оби Топин тиму допринели са по 13.

Брук Лопез је убацио 27 поена, Крис Мидлтон је додао 25, Бизли 20, али је помоћ осталих саиграча изостала.

"Метла" за Финикс сансе

Минесота тимбервулвси прва су екипа која је обезбедила пласман у другу рунду плеј-офа упркос партији од 49 поена Девина Букера. Финчев тим је без проблема уписао четири тријумфа у низу па сада чека бољег из дуела Лејкерса и Нагетса.

За разлику од претходна три, овај меч имао је резултатску неизвесност до последње деонице. 

Екипе су се током меча у великом броју наврата смењивале у вођству, али је у одлучујућој четвртини сјајни Ентони Едвардс узео лопту у своје руке, убацио 16 поена погодивши шест од седам шутева из игре.

Ентони Едвардс је убацио 40 поена, Карл Таунс је постигао 28, Мекденијелс је додао 18, док је Конли допринео са 10 поена.

У тиму Финикса Девин Букер је постигао 49 поена, Кевин Дурент је убацио 33, док је помоћ саиграча изостала.

]]>
Mon, 29 Apr 2024 08:48:12 +0200 Кошарка https://admin.rts.rs/sport/kosarka/5428009/indijana-na-pobedu-od-druge-runde--sansi-pocisceni.html
Дончићев трипл-дабл недовољан за Далас - Џорџ и Харден донели Клиперсима изједначење https://admin.rts.rs/sport/kosarka/5427963/doncic-tripl-dabl-dalas-dzordz-harden-klipers-izjednacenje.html Кошаркаши Лос Анђелес клиперса савладали су Далас мавериксе резултатом 116:111 у четвртом мечу прве рунде плеј-офа НБА лиге и изједначили на 2:2 у серији. Преживели су Клиперси феноменалну партију Кајрија Ирвинга, трипл-дабл Луке Дончића и успели да спрече велики преокрет Маверикса.

Клиперси су много боље отворили меч и већ након прве четвртине су имали чак 23 поена предности.

Пол Џорџ и Џејмс Харден предводили су тим из "Града анђела" у тим моментима и показали да су веома мотивисано ушли у сусрет.

У једом тренутку у другој четвртини гости су имали вођство од 31 поена и деловало је да ће као и у првом дуелу стићи до лаке победе.

Међутим, у завршници другог периода разиграо се Ирвинг и везао три тројке уз неколико асистенција, чиме је предност Клиперса пред одлазак на одмор готово преполовљена.

Наставили су Маверикси у другом полувремену да смањују разлику предвођени Ирвингом и Дончићем, па је домаћин у уводним моментима последње деонице имао само два поена минуса.

Тада је уследила нова серија тима Тајрона Луа која је била довољна за победу, иако је Ирвинг био упоран у настојању да сјајну партију заокружи новом победом. На крају није успео.

Некадашњи освајач титуле са Кливлендом је меч завршио са 40 поена, док је Дончић уз 29 поена ухватио десет скокова и поделио десет асистенција.

Клиперсе су до победе водили Џорџ и Харден са по 33 постигнута поена.

Наредни меч игра се у ноћи између среде и четвртка од 4.00 по средњоевропском времену.

]]>
Mon, 29 Apr 2024 00:42:44 +0200 Кошарка https://admin.rts.rs/sport/kosarka/5427963/doncic-tripl-dabl-dalas-dzordz-harden-klipers-izjednacenje.html
Дуљај: Борићемо се и вратити како знамо и умемо https://admin.rts.rs/sport/fudbal/5427948/duljaj-borba-partizan-tsc-superliga.html Тренер фудбалера Партизана Игор Дуљај рекао је после пораза од ТСЦ-а да је његова екипа наивно примила голове и да им се исте грешке понављају из утакмице у утакмицу. Партизан је поражен од екипе из Бачке Тополе резултатом 2:1 у мечу другог кола плеј-офа Суперлиге Србије.

"Има да истрајемо, да се боримо и вратићемо се како знамо и умемо. Најлакше је рећи да је неко крив, увек би требало кренути од мене, али у неким ситуацијама ипак, кад је нешто логично, ако видиш играча, мораш да нападнеш лопту, да не дозовлиш да центрира, није први пут. Много смо тренирали, радили, да ли је до психе, до притиска, очигледно је велики притисак на њима. Нема предаје, морамо да се дигнемо како знамо и умемо", рекао је Дуљај.

Партизан у наредном колу дочекује Војводину.

"Одлично играју, имају доста квалитетних играча у нападу, ми смо сада рањиви, сви су осетили крв, али... Нема предаје, идемо даље, важно је да се момци врате у нормалу што пре", закључио је Дуљај.

Црно-бели се налазе на другом месту на табели са 11 бодова мање од првопласиране Црвене звезде.

]]>
Sun, 28 Apr 2024 22:50:49 +0200 Фудбал https://admin.rts.rs/sport/fudbal/5427948/duljaj-borba-partizan-tsc-superliga.html
Брејк Никса у Филаделфији - Брансонових 47 довољно за трећу победу Њујорка https://admin.rts.rs/sport/kosarka/5427937/nrejk-niks-filadelfija-branson-47-dovoljno-treca-pobeda.html Кошаркаши Њујорк никса савладали су Филаделфија севентисиксерсе резултатом 97:92 у четвртом мечу прве рунде НБА плеј-офа и дошли до предности од 3:1 у серији Никси се сада налазе веома близу пласмана у другу рунду, с обзиром на то да се пети меч игра у Њујорку.

Филаделфија је боље ушла у меч и имала је предност од десет поена након првих 12 минута игре.

Међутим, већ у другој деоници су Никси почели да топе предност домаћих које су као у претходном сусрету предводили Тајриз Мекси и Џоел Ембид.

Међутим, једном када је Џејлен Брансон ушао у свој ритам, спаса Филаделфији није било. 

Некадашњи играч Даласа је меч завршио са 47 поена, чему је додао десет асистенција уз преко 50 одсто шута из игре (18/34), предводивши свој тим до нове победе.

Почетком последње деонице су Никси преузели вођство које до краја нису испуштали, те са много већим шансама за пролаз настављају серију.

Ембид је предводио Севентисиксерсе са 27 поена и десет скокова, док је Мекси убацио 23 поена.

Наредни меч на програму је у ноћи између уторка и среде од 1.00 по средњоевропском времену.

]]>
Sun, 28 Apr 2024 22:35:02 +0200 Кошарка https://admin.rts.rs/sport/kosarka/5427937/nrejk-niks-filadelfija-branson-47-dovoljno-treca-pobeda.html
Уникаха шампион Фиба Лиге шампиона - Тенерифе без треће титуле https://admin.rts.rs/sport/kosarka/5427910/unikaha-sampion-fiba-liga-sampiona-tenerife-treca-titula.html Кошаркаши Уникахе освојили су Фиба Лигу шампиона победом над екипом Тенерифа резултатом 80:75 у финалу које је одиграно у Београдској арени. Шпанска екипа је освојила своју прву титулу у трећем по рангу европском кошаркашом такмичењу.

Од самог почетка меча Уникаха је успоставила ритам који времешни тим Тенерифа није успео да испрати.

Откако је екипа Ибона Навара преузела вођство крајем прве деонице није га ниједном испустила, не дозволивши ривалу да већом серијом поена дође до преокрета.

Успео је номинални домаћин, иначе двоструки шампион, да у финишу трећег периода стигне на минус четири, али је Уникаха новом серијом одбила налет противника.

До краја је тим Ћуса Видорете успео да завршницу учини напетијом, али Уникаха није дозволила преокрет.

Најефикаснији играч победничке екипе био је црногорски репрезентативац Кендрик Пери са 17 поена, док је Нихат Ђедовић додао 14 поена.

Пери је проглашен и најкориснијим играчем фајнал-фора.

Тенерифе су предводили Кајл Гај са 18 и Гиорги Шермадини са по 16 постигнутих поена.

Титула Уникахе била је шеста за шпанске тимове у Лиги шампиона, након два тријумфа Тенерифа и Бургоса, уз један шампионски наслов Манресе.

У мечу за треће место Мурсија је савладала Перистери.

]]>
Sun, 28 Apr 2024 22:56:49 +0200 Кошарка https://admin.rts.rs/sport/kosarka/5427910/unikaha-sampion-fiba-liga-sampiona-tenerife-treca-titula.html
Милојевић: Хвала навијачима на подршци, направили су сјајан амбијент https://admin.rts.rs/sport/fudbal/5427904/milojevic-zvzeda-vojvodina-bandovic.html Тренер Црвене звезде рекао је после ремија са Војводином да је задовољан игром екипе, да су неки други играчи добили шансу, јер је екипа уморна после два захтрвна дуела са Партизаном. Тренер Војводине Бандовић такође је био задовољан атмосфером, али и игром своје екипе против, како је рекао, шампиона. Милојевић се захвалио навијачима који су створили сјајну атмосферу и подржали клуб на овако тешком мечу који је дошао последва “вечита“ дербија.

“Сигурно да смо у овом тренутку мало енергетски празни, али желели смо да пружимо шансу младим играчима, да осете како је играти дерби. Хвала навијачима који су дошли и направили сјајан амбијент", изјавио је у Новом Саду тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић после меча са Војводином.

Фудбалери Војводине и Црвене звезде одиграли су у Новом Саду без голова, у утакмици 32. кола Суперлиге Србије, односно другог кола плеј-офа.

"Играмо на свака три дана, ритам среда - недеља је напоран. Имали смо две тешке утакмице. Сигурно да смо у овом тренутку мало енергетски празни, али желели смо да пружимо шансу младим играчима, да осете како је играти дерби. Све у свему сам задовољан, идемо даље. Хвала навијачима који су дошли и направили сјајан амбијент. Нашим навијачима хвала на подршци", рекао је Милојевић.

Црвена звезда је прва на табели СЛС са 81 бодом, а црвено-бели ће у наредном колу плеј-офа СЛС на свом терену дочекати ТСЦ.

"Очекује нас утакмица против ТСЦ која неће бити ни мало лака. Идемо да се добро одморимо и да у четвртак пружимо добру партију", закључио је Милојевић.

Бандовић: Одиграли смо чврсту утакмицу против шампиона, била је сјајна атмосфера

Тренер фудбалера Војводине Божидар Бандовић изјавио је да је његов тим одиграо одличан меч против Црвене звезде.

"Сложио бих се за сјајну атмосферу. Чврста утакмица против шампиона. Задовољан сам и са пресингом и са поседом, поготово са те три-четири ситуације где смо могли да постигнемо гол. Све у свему, одлична утакмица", рекао је Бандовић по завршетку утакмице.

Војводина се тренутно налази на петом месту на табели СЛС са 51 бодом. Клуб из Новог Сада ће у наредном колу плеј-офа СЛС гостовати Партизану.

]]>
Sun, 28 Apr 2024 21:41:53 +0200 Фудбал https://admin.rts.rs/sport/fudbal/5427904/milojevic-zvzeda-vojvodina-bandovic.html
Нови кикс Партизана - ТСЦ поново победио црно-беле и приближио се другом месту https://admin.rts.rs/sport/fudbal/5427903/novi-kiks-partizan-tsc-pobeda-crno-beli-drugo-mesto.html Фудбалери ТСЦ-а победили су екипу Партизана у гостима резултатом 2:1 у мечу другог кола плеј-офа Суперлиге. ТСЦ је забележио другу овосезонску победу над Партизаном док су црно-бели забележили трећи везани лигашки пораз.

Почетак меча протекао је у испитивању снага две екипе које су чекале грешку противника како би покушале да дођу до вођства.

Није било већих прилика у првих пола сата игре, све док одбрана Партизана поново није показала своју највећу ману, коју је ТСЦ - као и велики број других екипа - успео да искористи.

Милош Пантовић је одлично пробио по десном боку и асистирао Александру Ћирковићу који је неометан са петерца лако савладао Александра Јовановића.

У одсуству Ксандера Северине и Самеда Баждара, Партизан се мучио да дође до шанси, али је успео да изједначи у 35. минуту.

Бибрас Натхо је још једном показао колико је добро технички поткован и савршеним ударцем из слободњака са ивице шеснаетсреца оставио је без шансе голмана гостију Вељка Илића, поравнавши резултат.

У наставку је виђен сличан сценарио као и на почетку меча, али је ТСЦ бивао све опаснији како се утакмица ближила крају.

Иницијативу су гости наплатили у 76. минуту када је одбрана црно-белих поново поклекла после убацивања са стране.

Ифет Ђаковац је одлично центрирао са левог бока, а на лопту је натрчао Саша Јовановић и послао је иза леђа свог презимењака на голу Партизана.

Покушао је Партизан да у преосталих 15-ак минута стигне макар до бода, у чему је и успео у 85. минуту, али је гол Денила Кастиља поништен због офсајда.

У преосталих десетак минута игре промене резултата није било, па је ТСЦ пришао Партизану на само четири бода заостатка на пет кола до краја.

Распоред и резултати другог кола плеј-офа Суперлиге Србије:

Петак:
Чукарички - Младост 4:1

Недеља:
Војводина - Црвена звезда 0:0
Напредак - Раднички 1923 1:4
Партизан - ТСЦ 1:2

]]>
Sun, 28 Apr 2024 22:09:51 +0200 Фудбал https://admin.rts.rs/sport/fudbal/5427903/novi-kiks-partizan-tsc-pobeda-crno-beli-drugo-mesto.html
Једно злато и два сребра за српске боксере последњег дана Европског првенства у Београду https://admin.rts.rs/sport/ostali-sportovi/5427881/prvo-evropsko-zlato-muska-bokserska-selekcija-beograd-nikolic.html Српски боксер Јован Николић освојио је златну медаљу на Европском првенству у конкуренцији до 71 килограма након што је у финалу савладао Грузина Ешкерхана Мадијева. Растко Симић поражен је од Хрвата Габријела Веочића у категорији до 80 килограма, а пораз је забележио и Душан Велетић у супертешкој категорији. Николић је прилично агресивно ушао у меч у хали "Александар Николић", али је Грузин већ до краја прве рунде остварио предност у поенима.

Друга рунда била је значајно изједначенија, те је Николић и даље имао шансу за евентуални преокрет

Грузин је очекивано спустио темпо у последњој рунди, али је двадесетдвогодишњи Николић феноменалном завршницом успео да стигне до победе и злата.

Николић је након меча изјавио да је финале било најтежи меч у његовом животу, те да је повређен ушао у финалну борбу.

"Било је доста тешко, ово ми је био најтежи меч у животу. Велика борба до златне медаље коју сам успео да освојим. Успео сам да се изборим и са повредом десне шаке. Пресрећан сам и ово ми много значи. Требаће ми још времена да се слегну утисци", рекао је Николић.

Симић без злата

Српски боксер Растко Симић освојио је сребрну медаљу на Европском првенству у конкуренцији до 80 килограма након што је у финалу поражен од Хрвата Габријела Веочића.

У веома интензивној првој рунди у којој су оба боксера разменила по неколико добрих комбинација судије су предност дале Веочићу.

Низак гард двојице боксера оставио је много простора за ранији завршетак, али је и друга рунда протекла без судијског одбројавања. Као и у првој рунди, Веочић је био бољи.

Двадесетогодишњи Симић је свестан заостатка много агресивније ушао у последњу рунду, али није успео да озбиљније уздрма фокусираног противника, те је Веочић дошао до злата.

Сребро за Велетића

Српски боксер Душан Велетић освојио је сребрну медаљу на Европском првенству у супертешкој категорији након што је у финалу поражен од Шпанца Ајубе Гадфе Дриси ел Аисауија.

Велетић се у првој рунди превасходно ослонио на ударце у тело противника, али је Шпанац по одлуци судија био нешто прецизнији током својих серија због чега је добио више поена.

Велетић је добро започео другу рунду, али је након одличне дефанзиве, шпански боксер једним директом оборио српског представника. Након одбројавања судија је проценио да Велетић није способан за наставак, иако се придигао врло брзо, те је победа, а уједно и златна медаља припала Шпанцу.

Српски мушки тим је до сада на шампионату освојио пет трећих места. Бронзани су били Вељко Ражнатовић, Раде Јоксимовић, Омер Аметовић, Алмир Мемић, Вахид Абасов и Садам Магомедов.

]]>
Sun, 28 Apr 2024 22:03:25 +0200 Остали спортови https://admin.rts.rs/sport/ostali-sportovi/5427881/prvo-evropsko-zlato-muska-bokserska-selekcija-beograd-nikolic.html
Раднички 1923 наставља поход ка Европи - Крагујевчани бољи од Напретка https://admin.rts.rs/sport/fudbal/5427879/radnicki-1923-pohod-evropa-kragujevac-napredak.html Фудбалери крагујевачког Радничког савладали су Напредак резултатом 4:1 у мечу другог кола плеј-офа Суперлиге. Раднички је након четврте узастопне лигашке победе задржао четврто место и има пет бодова предности у односу на Чукарички.

Гости су повели у 12. минуту голом Луке Зорића, да би Милош Ристић из пенала у 28. минуту удвостручио вођство.

Трећи гол за Раднички постигао је Вајди Сали у првом минуту надокнаде првог полувремена.

Једини гол за домаће био је дело Јована Маринковића у 73. минуту.

Коначан резултат поставио је Ристић својим другим голом у четвртом минуту судијске надокнаде.

У наредном колу Раднички дочекује Младост, док ће Напредак гостовати код Чукаричког.

Распоред и резултати другог кола плеј-офа Суперлиге Србије:

Петак:
Чукарички - Младост 4:1

Недеља:
Војводина - Црвена звезда 0:0
Напредак - Раднички 1923 1:4
Партизан - ТСЦ 1:2

]]>
Sun, 28 Apr 2024 22:04:33 +0200 Фудбал https://admin.rts.rs/sport/fudbal/5427879/radnicki-1923-pohod-evropa-kragujevac-napredak.html