Извор: РТС

Спектакуларни дочек шампиона у Београду – овације за кошаркаше и баскеташе, Бориша и Новак у сузама

Више десетина хиљада људи дочекало је синоћ испред Скупштине града кошаркаше Србије као и најбољег тенисера света Новака Ђоковића. На чувени "балкон" изашли су и баскеташи Србије, који су недавно пети пут узастопно освојили титулу првака Европе. И Бориша Симанић је смогао снаге и изашао на балкон да поздрави окупљене грађане упркос чињеници да је у Манили после утакмице са Јужним Суданом имао тешку операцију и остао без бубрега. „Овај осећај је непроцењив и никад се више неће десити”, са сузама у очима рекао је, носећи мајцу кошаркашке репрезентације и трофеј УС Опена, најбољи у историји белог спорта, Новак Ђоковић.

Ноле: Ово је остварење дечачког сна, бити овде са великим шампионима и великим људима

Најбољи тенисер свих времена био је јако емотиван.

"Ретки су тренуци када се остаје без речи, ово је један од њих. Хоћу да честитам шампионима, баскеташима и кошаркашима, не само ове године већ и свих ових година, и хвала им што су ме прихватили као део овог славља. Ово је остварење дечачког сна за мене. Као мали сам одрастао ту у маси и славио успехе кошаркаша, ватерполиста и одбојкаша, људи који су Србију представљали на најбољи начин. Стојим овде поред великих шампиона, а пре свега великих људи. Бориша је херој нације и заслужује да му сви скандирате. Превише тога желим да кажем, али ћу завршити са тиме да ниједна друга нација нема овакав дух као ми, живела Србија", рекао је Новак Ђоковић.

Ђоковић у сузама пред навијачима

Вицешампиони на балкону

Аврамовић: Бориша нас је ујединио, дао је за Србију највише од свих нас

Један од најбољих играча Србије на Мундобаскету искористио је прилику да захвали навијачима и Бориши Симанићу.

"Велика част и понос било је играти за репрезентацију, тек сада се виде плодови напорног рада, хвала вам од срца, све вас волимо. Морам да напоменем да нас је овај момак овде Бориша Симанић све ујединио и хвала му на томе, он је Србији дао много више него сви ми заједно. Живела Србија, слава Богу", рекао је Алекса Аврамовић.

Пешић: Хвала вам што сте дошли у оволиком броју

Селектор Србије се захвалио на подршци.

"Добро вече свима, лепо вас је овако видети. Питам се да ли смо заслужили да дођете у оволиком броју. Ми смо осетили да сте са нама у Манили, хвала вам пуно, живела Србија", рекао је селектор Пешић

Кошаркаши изашли на балкон, највећи аплауз за Симанића

Најпре је на балкон изашло руководство савеза на челу са Предрагом Даниловићем, а потом и стручни штаб.

Потом су редом излазили репрезентативци, да би највећи аплауз добио Бориша Симанић који је изашао последњи.

Баскеташи изашли на балкон

Навијачима се прво представљају баскеташи Србије који су шампиони Европе.

"Хвала вам што сте дошли у оволиком броју, велика је част бити овде и бранити боје наше државе. Живела Србија", рекао је капитен баскеташа Стојачић.

Почиње свечаност

Дечији хор "Чаролија" интонира химну Србије "Боже правде".

Очекује се долазак спортиста

Велики број навијача очекује појављивање кошаркаша на балкону

Кошаркашима ће се на балкону придружити Новак Ђоковић

Најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић, након освајања Ју-Ес опена и 24. гренд слем титуле у каријери, придружиће се кошаркашима на балкону Старог двора. 

Богдановић: Ово је сјајна група момака, једна од најбољих са којом сам сарађивао

Капитен репрезентације истакао је да му је била част што је предводио ове момке.

"Хвала свима што сте нас дочекали у оволиком броју. Не знам шта бих рекао после свих вас, поготово јер нисам неки говорник. Ово је сјајна група момака, једна од најбољих са којима сам сарађивао. Била ми је част да их предводим као капитен", рекао је капитен Богдан Богдановић.

Вучић обећао кошаркашима по 200.000 евра као награду за освајање злата на ОИ

Председник Вучић обећао је да ће кошаркашима Србије држава исплатити по 200.000 евра уколико освоје злато на Олимпијским играма.

Пешић: Испред нас су Олимпијске игре и још већа очекивања

Селектор Србије истакао је да ће се репрезентација спремити за Олимпијске игре у Паризу, и истакао да је подршка навијача у Манили много значила екипи.

"Оно што нисте видели је то да су се ови момци добро покидали у процесу. ово је прилика да кажем да се баш поносим свим играчима. Да се поносим Гагом за све што је урадио, мојим тренерим и целом стафу. Сад нас очекују Олимпијске игре, тај процес ће бити доста тежи јер су сада очекивања још већа, сигуран сам да имамо времена. Оно што смо ми видели у Манили је одушевљење наших навијача. Можда тамо нисмо били најбројнији, али смо били најгласнији, то нам је давало снагу", рекао је Светислав Пешић.

Даниловић: Ово лето је било прелепо за кошаркашку Србију

Председник Кошаркашког савеза Србије говорио је о успесима Србије у кошарци овог лета.

"Желим да искажем велико поштовање према свим људима, највише професору Гаги Радовановићу, сви знамо зашто. Ово лето је било прелепо за кошаркашку Србију, јуниори су у Нишу освојили злато, баскеташи 3х3 злато и сада су и кошаркаши освојили сребро", рекао је Даниловић.

Вучић: Хвала кошаркашима, очекујемо злато у Паризу

Председник Србије истиче да је веровао у селекцију и да очекује злато из Париза.

"Ја сам веровао у успех екипе. Знао сам да имају шампионско срце, да су победници и да ће вратити земљи више него што им је она дала. Очекујемо не сребро, већ злато наредне године у Паризу", рекао је председник Вучић.

Делегација стигла у Председништво

Очекује се пријем код председника

Председник Србије Александар Вучић ће у Председништву примити делегацију кошаркаша из Маниле.

Кошаркаши Србије допутовали у Београд

Кошаркаши репрезентације Србије након освојеног сребра на Светском првенству одржаном у Јапану, Индонезији и на Филипинима допутовали су у Београд у понедељак у 23.30 чартер летом из Маниле.

Кошаркаши Србије освојили су сребро на Мундобаскету

Кошаркаши Србије освојили су друго место, пошто су у финалном мечу у Манили изгубили од Немачке 77:83.

Читај ми!