Читај ми!

ФС Румуније осуђује: Ревизионизам није прихваћен у фудбалу; Жандармерија: Одговорност на организатору

Фудбалски савез Румуније (ФРФ) у саопштењу за јавност осуђује неодговорно понашање навијача на јужној тирбини "Арене национале" који су истакли транспарент са политичким тоном током утакмице репрезентације Румуније са Косовом, те узрокујући прекид игре на око 50 минута.

Навијачи су на пуној "Арени Национале" у Букурешту развили транспарент "Косово је Србија" и од старта утакмице скандирали "Србија, Србија". 

Уефа је на свом сајту објавила да је меч "прекинут због дискриминаторског понашања навијача", а судија је наставио игру после паузе од око 50 минута

Фудбалски савез Румуније је у звнаичном саопштењу нагласио да на трибинама нема места за, како тврде, "ревизиниостичке поруке".

"Фудбалски савез Румуније одлучно осуђује неодговорно понашање групе гледалаца са јужне трибине које је довело до прекида синоћне утакмице између Румуније и Косова на 'Арени анционале'. Понављамо пре свега принцип по коме се управља фудбалом у Румунији, односно немешање политичког у спортски чин. Ревизионизам није прихваћен у фудбалу, а ФРФ оштро осуђује провокативне поруке политичке, идеолошке, верске или увредљиве природе, које су категорично забрањене на стадионима“, наводи се у цитираном саопштењу.

ФРФ тврди да су "хулиганске радње" групе навијача са јужне трибине "демантовали" остали гледаоци у Националној арени.

"Све је то на трибинама Националне арене снимила мала група присталица, што је утицало на нормалан ток утакмице и, имплицитно, на расположење 'триколора'. Хулиганске радње демантовали су остали гледаоци на стадиону, којима је ускраћена фудбалска представа коју су желели и платили. ФРФ жали због непријатног искуства које је већина гледалаца доживела и захваљује се на фантастичној подршци коју су пружили 'триколорима' у другом делу меча, доводећи их до драматичне победе“, наводи се и у саопштењу савеза.

Жандармерија је навела у свом саопштењу да је покренута истрага и да је сва одговорност око унетих транспарената на организатора.

"Подсећамо на важност поштовања правила понашања и фер-плеја, као и одржавања безбедног окружења током спортских такмичења. Истичемо и чињеницу да обраћамо пажњу и на начин на који су субјекти укључени у вођење манифестације испунили своје обавезе, понављајући чињеницу да је одговорност за спровођење ригорозне контроле људи и њиховог пртљага на организатору спортске утакмице, преко ове уговорене фирме за обезбеђење“, саопштила је Жандармерија Главног града.

Меч је завршен победом домаћина 2:0.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи