Koд два бела голуба

1783. године у Бечу објавио је Захарије Орфелин своје дело "Искусни подрумар".За стотинак година књига је доживела 4 издања, 2 на славеносербском и 2 на српском језику.

Осим историје винарства књига садржи бројне рецепте и савете за припремање разноврсних напитака и сирћета.

Рецепт за путнике гласи: "Узми комад хлеба с кором, метни у жестоко сирће да 24 сата престоји, па онда извади и осуши. Овај хлеб можеш и на пут носити и где сирћета не будеш могао добити, а ти метни тога хлеба мало у вино или у воду и постаће одмах добро сирће".

Радио Београд 1, 20.00

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње