Извор: РТС

Синиша Михајловић испраћен у Риму – последњи аплаузи, песма и бакље за легендарног Миху

Србија, Италија и фудбалски свет опростили су се од Синише Михајловића. Након службе у Базилици Свете Марије од анђела и мученика у Риму, којој су присуствовале бројне фудбалске легенде, представници клубова и навијачи, Михајловић је на гробљу сахрањен у кругу најближе породице.

Синиша Михајловић сахрањен у кругу породице

Након службе у Базилици Свете Марије од анђела и мученика, Синиша Михајловић је, на дан крсне славе Светог Николе, сахрањен на Монументалном гробљу "Верано" у Риму, у кругу најближе породице.

Последњи аплаузи, песма и бакље за Миху

Након што је завршено опело, ковчег са телом Синише Михајловића изнет је испред Базилике Свете Марије од анђела и мученика, одакле уз последње аплаузе, песму навијача и запаљене бакље, креће пут гробља, где ће Михајловић бити сахрањен у кругу најближе породице.

Ковчег са телом Синише Михајловића, између осталих, изнели су Дејан Станковић, Атилио Ломбардо, Роберто Манчини и Марко Арнаутовић.

Завршена служба, сахрана у кругу породице

Завршена је служба у Базилици Свете Марије од анђела и мученика у Риму. Михајловић ће ускоро бити сахрањен на гробљу које се налази у близини, у присуству чланова само најближе породице.

Опелу си присуствовали, између осталих, Дејан Станковић, Драган Стојковић Пикси, Владимир Југовић, Зоран Мирковић, Гордан Петрић, Славиша Јокановић, Александар Коларов, Франческо Тоти, Данијеле де Роси, Бруно Конти, Лука Маркеђани, цео тим Лација, као и екипа Болоње и бројни представници италијанских и српских фудбалских клубова.

У Базилици су били и градоначелник Рима Роберто Галтијери, бивши председник Ферарија Лука ди Монтецемоло, као и велики број навијача.

Велики број људи испред Базилике

Док у Базилици Свете Марије од анђела и мученика траје служба, испред храма су велики редови људи који желе да се опросте од Синише Михајловића, а међу бројним транспарентима и заставама италијанских клубова, нашла се и застава Југославије.

Извештај Сање Лучић из Рима (12.02)

Почела служба у Базилици

Почела је служба у Базилици Свете Марије од анђела и мученика, док се испред храма налази велики број људи. Опело Синиши Михајловићу води владика аустријско-швајцарски Андреј Ћилерџић, под чијом јурисдикцијом је и италијанска дијаспора.

Кадрови испред Базилике у Риму

Црвено-бели дрес са бројем 11 на ковчегу

Делегација Црвене звезде положила је црвено-бели Михајловићев дрес са бројем 11 на ковчег, на којем су и дресови осталих клубова за које је играо.

Дошли су и фудбалери Лација

Репрезентативац Србије Сергеј Милинковић-Савић дошао је са играчима Лација, за који је некада играо и Михајловић, да ода последњу почаст легендарном Михи.

Ковчег са телом Синише Михајловића стигао у Базилику

Ковчег са телом Синише Михајловића стигао је у Базилику у Риму, где ће бити одржано опело.

Фудбалери Болоње стигли на сахрану

На сахрану су дошли и фудбалери Болоње, италијанског клуба чији је Михајловић био тренер у два наврата. Болоња је и последњи тим који је Михајловић тренирао, до пре неколико месеци.

Извештај Сање Лучић из Рима (10.05)

У Риму је и Гордан Петрић, тренер фудбалера Партизана

Дејан Станковић стиже у Базилику

Бројне фудбалске легенде у Риму

Бројне фудбалске легенде стигле су у Рим на сахрану Синише Михајловића, преносе италијански медији.

У Риму су Дејан Станковић, Драган Стојковић Пикси, Владимир Југовић, Зоран Мирковић, Гордан Петрић, Славиша Јокановић, Александар Коларов, Роберт Просинечки, Звонимир Бобан, као и бројни представници италијанских и српских фудбалских клубова.

На сахрани је испред Фудбалског савеза Србије Ненад Бјековић, а Звездан Терзић, Светозар Мијаиловић и Марко Перовић дошли су у име Црвене звезде.

Телевизијске екипе испред Базилике Свете Марија

Од петка, 16. децембра, када је из приватне клинике стигла тужна вест о смрт Синише Михајловића, Италијани се преко друштвених мрежа опраштају од фудбалске легенде, а од јуче и у Кампидољу.

Велики број Италијана опрашта се од Михајловића и то навијачи свих фудбалских клубова за које је играо и које је тренирао, али и супарничких клубова. Кажу да није битно што је за друге тимове играо, колико то што је био велики човек.

Последњи поздрав Синиши Михајловићу почиње у 11 часова, а телевизијске екипе су већ почеле да се окупљају. Познате личности остављају венце испред Базилике, јавља дописница РТС-а из Рима.

Извештај Сање Лучић из Рима (8.20)

Јуче је у медија центру стадиона "Рајко Митић" одржана комеморација поводом смрти легендарног Михе, на којој су говорили бивши саиграчи, познаници, тренери и пријатељи.

Хиљаде Италијана јуче је стајало у реду испред општине Кампидољо у Риму како би се опростили од великог Синише Михајловића.

Опроштају Италијана од легендарног Михе присуствовали су и чланови Михајловићеве породице.

Прослављени српски фудбалер и тренер Синиша Михајловић преминуо је после дуге и тешке болести у болници у Риму.

Михајловић се последње две и по године лечио од леукемије, у једном тренутку стање му је било боље, па се вратио тренерском послу у Болоњи, али болест се поново вратила и није успео да добије најважнију битку.

Читај ми!